Бургас. Празникът на Туристически комплекс Акве Калиде“ (14-15 септември), е

...
Бургас. Празникът на Туристически комплекс Акве Калиде“ (14-15 септември), е
Коментари Харесай

Бургас: Средновековен боен турнир ще се проведе в Туристически комплекс „Акве Калиде“ на 14 и 15 септември

Бургас. Празникът на Туристически комплекс „ Акве Калиде “ (14-15 септември), е времето, в което мястото с антична история се трансформира още веднъж в сцена на борби, а атмосферата се изпълва с сантиментални и славни показа от предишното. Боен шампионат и исторически възстановки ще провежда за празника си комплекс „ Акве Калиде “, с присъединяване на Сдружение за средновековни възстановки „ Чигот “, Сдружение „ Търновци “ – Велико Търново и Работилница за исторически реконструкции и възстановки „ Технитар “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас .
Първият кръг със средновековни дуели ще стартира в 17.00 часа на 14 септември, а вторият – с борби по двойки, ще бъде от 15.00 часа на 15 септември. Победителят в средновековните дуели ще бъде награден и провъзгласен за Закрилник на „ Акве Калиде “ за 2019-2020 година Участниците в шампионата сами ще могат да изберат оръжието си.
По-рано през двата дни, от 10.30 часа ще се проведат демонстрации на дуели, като всеки искащ клиент ще може да получи умения по средновековна фехтовка в открит урок.
Можете да се запознате с програмата по дати и часове или на тел. +359 882 004 126, e-mail: [email protected].
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР