Бургас. Пореден опит за сплашване на горски служители е констатиран

...
Бургас. Пореден опит за сплашване на горски служители е констатиран
Коментари Харесай

Бургас: Отправена е заплаха срещу горски служители след масови проверки

Бургас. Пореден опит за заплашване на горски чиновници е установен тази нощ, към 01.00 часа след извършена взаимна акция на горски чиновници от Регионална дирекция по горите – Бургас и Държавно горско стопанство - Ново Паничарево, оповестиха от Изпълнителната организация по горите.
След осъществяване на рутинна инспекция в териториалния обсег на ДГС Ново Паничарево, проверяващите разкрили автомобила на горското стопанство, краткотрайно паркиран в с. Индже челник, залят с масло и са били отвинтени болтове на гумите.
Служителите са сезирали РПУ – Созопол. Извършват се следствени дейности от способените органи.
Поредният вандалски акт против горската работа е реакция на засилените ограничения и дейности против бракониерството в региона.
Напомняме, че единствено преди няколко дни, на 7 юли 2017 година към 22.00 ч. по време на профилирана акция извършена от същия екип на РДГ Бургас и ДГС Ново Паничарево е хванат нарушител, пренасящ погубен бременен женски заек. Незаконно убития и транспортиран дивеч е бил прикрит в калника на Лада Нива. Джипът е спрян и хванат на селски път сред селата Индже челник и Крушевец и е бил ръководен от член на ЛРС Ново Паничарево, ловна тайфа с. Индже Войвода. Той е имал в себе си постоянно издадено позволение за лов на сръндак и див звяр. На бракониера е формиран акт за открито административно нарушаване по Закона за лова и запазване на дивеча и колата му е арестувана.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР