Бургас. Положиха първа копка на единствения тренировъчен център по ушу

...
Бургас. Положиха първа копка на единствения тренировъчен център по ушу
Коментари Харесай

Бургас: С официална церемония започна строежът на единствения тренировъчен център по ушу в ЕС

Бургас. Положиха първа копка на единствения подготвителен център по ушу в Европейски Съюз, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Бургас . Официално беше даден стартът на градежа на тренировачния център, намиращ се в к-с " Меден Рудник ", зона А.
„ Днес започваме градеж на подготвителен център, за който си мечтаем 30 години с генерации спортисти от Българска федерация по ушу. Този комплекс ще сплоти желанието на доста хора да упражняват в Бургас, да се допрян до нашия спорт и да бъдат съпричастни с развиването му. Залата ще бъде част от огромен план, в който са включени стадиони, паркоместа, заведения за хранене, също и открит детски спектакъл, въжен парк, дребна гора. Това ще разреши на хората от комплекса да живеят по нов метод, с по-високо качество “, сподели президентът на Българската федерация по ушу Стефан Колев.
Базата с повърхност от над 2 дка ще послужи за спортни лагери на тимове от целия свят във всички дисциплини на източното бойно изкуство, оповестено за спорт на 21 век. Ръководството на Българската федерация по ушу получи зелена светлина за построяването на спортната база откакто Международната федерация по ушу даде най-високата си оценка за провеждането на Световното състезание за младежи през 2016 година в Бургас.
Гости на знаменателното събитие бяха зам.-кметът на Община Бургас доктор Лорис Мануелян, ръководителят на Общинския съвет в Бургас Константин Луков, регионалният шеф Вълчо Чолаков, общински съветници, президенти на федерациите по ушу от прилежащи страни и фенове на спорта.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР