Бургас. Община Бургас благодари на всички ученици, които се включиха

...
Бургас. Община Бургас благодари на всички ученици, които се включиха
Коментари Харесай

Бургас: Избраха лого за Международното математическо състезание, което ще се проведе в града догодина

Бургас. Община Бургас благодари на всички възпитаници, които се включиха в състезанието за лого на Математическото съревнование IMC (International Mathematics Competition), което ще се организира следващата година в града, оповестиха от пресцентъра на Общината . В рамките на акцията бяха направени 23 забавни оферти. Потърсено е било и мнението на Председателя на Изпълнителния комитет на надпреварата доктор Вен-Хсиен Сун. Все отново след дълги полемики журито разгласи за победител логото на Никола Коларов, възпитаник от ППМГ „ Акад. Никола Обрешков ”. На второ и трето място се класираха Ана Стоянова и Николай Иванов от същото учебно заведение. Община Бургас присъди и две поощрителни награди за най-малките участници в състезанието. Това са 11-годишните Марина Канариева и Алек Петров. За първо място е планувана парична награда от 300 лева, а за останалите призьори предметни награди. Победителите ще бъдат известени в допълнение по кое време и къде да ги получат.
IMC (International Mathematics Competition) e измежду най-престижните в света. За Бургас е чест да бъде негов хазаин. Това е и самопризнание за напъните и средствата, които се влагат за развиване на образованието тук.
Създадено през 2003 година, всяка година надпреварата се организира в друга страна. Една от неговите най-важни цели е да се сътвори платформа за възпитаници от целия свят за продан на познания и на практика опит в региона на математиката, както и да се развие към този момент основаното съдействие за показване на новаторски способи за преподаване.
Освен, че ще даде опция на участниците да потвърдят своите математически качества и гений, надпреварата също по този начин ще се трансформира в място за среща на разнообразни култури, насърчавайки толерантността и другарството.
Бургас ще бъде хазаин на IMC в интервала 1 - 7 юли 2018 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР