Бургас няма да пести от безопасност заради високата цена на

...
Бургас няма да пести от безопасност заради високата цена на
Коментари Харесай

Димитър Николов: Бургас няма да пести от безопасност заради цената на тока

Бургас няма да пести от сигурност поради високата цена на тока. Това сподели пред публицисти кметът на Бургас Димитър Николов, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас. По думите му съществени ограничавания във връзка със повишената цена на електрическата енергия на територията на общината няма.

" В момента се приготвят няколко стратегии по няколко посоки. Първата е обвързвана с оптимизация на потреблението на електрическа енергия, газ, пелети и други горива за общинските действия. Друга, която след няколко дни ще бъде финализирана и по която ще имаме ясни планове, е за построяването на ВЕИ за рандеман на електрическа енергия на свободни общински терени, които са възможни за построяването на фотоволтаици и ветрогенератори. Заради характерното географско разположение на Бургас и близостта до предпазени зони, евентуално ще наблегнем повече на соларите. Ако тези наши оферти бъдат признати от Общинския съвет, когато се готви и приема бюджета за 2022-а година, ще им бъде даден старт. По този метод ще си помогнем за понижаване разноските на ежедневната консумация на електрическа енергия ", уточни кметът.

Той добави, че там, където е допустимо, ще се извърши усъвършенстване, без обаче това да заплашва сигурността на жителите.

" Няма по какъв начин да изключим уличното осветяване, тъй като това ще засегне и видеонаблюдението, което е един от значимите сегменти за обезпечаване сигурността в града. Самият факт, че има видеонаблюдение, ненапълно възпира злоумишлениците. Често ви демонстрираме случаи на рушене на общинска благосъстоятелност или вандалски прояви. Няма по какъв начин да го допуснем, без значение какъв брой ни коства. Да, в действителност сметките са доста високи - на всички места в страната е по този начин, само че Бургас от сигурност няма да пести електрическа енергия ", сподели още Димитър Николов.

Във връзка със забавеното приемане на бюджета за актуалната година, кметът уточни, че сега в Бургас са спрени всевъзможни заплащания по финансовата стратегия, с цел да не надвишава точната сума, която е изхарчена преди една година.

" Нашите финансови специалисти прецизно наблюдават всички ежедневни заплащания на града. Не желаеме Бургас да влиза в цифрата на нарушителите. Законите би трябвало да се съблюдават. Ако ние ги нарушим, даваме неприятен образец. За всички е мъчно, само че не сме се отказали. Мисля, че ще дойдат по-добри времена. Цената на тока няма да е постоянно толкоз висока ", добави Димитър Николов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР