Бургас. На 23 август (понеделник), броени дни след излизането й

...
Бургас. На 23 август (понеделник), броени дни след излизането й
Коментари Харесай

Проф. Христо Бозов ще представи новата си книга „Ръководство по спешна медицинска помощ” в Бургас на 23 август

Бургас. На 23 август (понеделник), броени дни след излизането й от щемпел, проф. доктор на медицинските науки Христо Бозов ще показа в Библиотеката новата си книга „ Ръководство по незабавна здравна помощ ”. Това оповестиха от Общината . Събитието е с вход свободен и стартира в 18.00 часа. Събраните средства от закупуване на книгата в деня на премиерата ще бъдат дарени от създателя за поръчка на перуки за онкоболни пациенти.

Проф. Бозов е някогашен зам.-кмет на Варна. По покана на кмета Димитър Николов преди няколко години той дойде в Бургас и избра да работи и живее тук. Понастоящем е шеф на Комплексния онкологичен център в града, който непрекъснато се ъпгрейдва с нови високотехнологични апарати и отделения, с цел да е най-полезен на пациентите. Проф. Бозов образова и бъдещите лекари и сестри на Бургас в университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, където е декан на Факултета по публично опазване на здравето и здравни грижи. Автор е на доста писания в региона на медицината, представени и изучавани у нас и по света.

Проф. Христо Бозов е приключил Медицинската академия във Варна със компетентност " Лекар ", има тапия и за специалността " Анестезиология и реанимация " от Медицинска академия - София, специализация по морска медицина в Съединени американски щати, специализация по хибернарна медицина в Белгия, удостоверение за приета компетентност " Военна токсикология " от Военноморска академия, както и тапия за висше обучение, образователно-квалификационна степен " Магистър " по специалността " Здравен мениджмънт " и професионална подготовка " Мениджър " от Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов " във Варна. Бил е началник на катедрата по анестезиология, морска и интензивна медицина в УМБАЛ - Варна и зам.-кмет на община Варна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР