Бургас. Кметът Димитър Николов удостои композитора Тончо Русев с най-високото

...
Бургас. Кметът Димитър Николов удостои композитора Тончо Русев с най-високото
Коментари Харесай

Бургас: Кметът Димитър Николов удостои композитора Тончо Русев с най-високото отличие на Общината - кавалер на Сребърен кръст на св. Николай

Бургас. Кметът Димитър Николов удостои композитора Тончо Русев с най-високото отличие на Общината - джентълмен на " Сребърен кръст на св. Николай ". Това се случи на тържественото съвещание на Общински съвет - Бургас, съобщи сътрудник на Радио " Фокус " . Тържествената сесия на Общинския съвет стартира с химна на България и този на Европейски Съюз, с привет от вокалния отбор " Фортисимо ". Бяха изчетени приветствени адреси от президента Румен Радев и от регионалния шеф Вълчо Чолаков. Кметът Димитър Николов поздрави присъстващите в залата и всички жители на Бургас. Отличието джентълмен на " Сребърен кръст на св. Николай " се връчва за първи път за извънреден принос за развиването и популяризирането на града. Поради здравословни проблеми Тончо Русев не бе в залата и по тази причина оценката бе връчено на неговата внучка. Русев благодари за оказаната чест посредством малко видео. Сред почетни жители на Бургас към този момент са Янка Рупкина, Вида Буковинова, Руси Стоянов и Иван Притъргов - посмъртно.
Няколко изявени имена се удостояват с почетния знак " Ключа от кулата на Община Бургас ".
Проф. доктор Георги Чалдъков се удостоява с оценката " Ключът от кулата " на Община Бургас за неговия извънреден публичен принос освен в България, само че и по света за развиването на науки като анатомия, хистология, хистопатология, липидология, адипобиология и невробиология. Художникът Радостин Дамасков се удостоява с оценката " Ключът от кулата " на Община Бургас за неговия принос в културното развиване на града. Светла Стоева, диригент на бургаска хорова школа Милка Стоева се удостоява с оценката " Ключът от кулата " на Община Бургас за принос в развиването на хоровото изкуство. Арх. Дунка Герганова се удостоява с оценката " Ключът от кулата " на Община Бургас за принос за развиването на архитектурата и опазването на паметниците в град Бургас. Арх. Деви Симеонов се удостоява с оценката " Ключът от кулата " на Община Бургас за принос за развиването на архитектурата и градоустройството на Бургас.
С " Почетна значка на Община Бургас " се награждават няколко индивида, показали храброст, избавили човешки животи и предотвратили тежки произшествия. Сред тях е Женя Райкова, която избавя дете от удавяне на бургаския плаж. Красен Димитров, Юмет Сатаджъ и Лъчезар Лалев също са измежду носителите на почетния знак. Те потушават пожар, избухнал в паркиран автомобил и не позволяват огъня да нанесе по-сериозни проблеми на други коли.
С почетна значка се отличава и Николай Танев. Благодарение на уменията си по гмуркане и подводен лов на риба той избавя от удавяне възрастен болен мъж по време на наводнението в село Равнец.
Мария РУСЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР