Бургас има добър капацитет за развитие, но има много какво

...
Бургас има добър капацитет за развитие, но има много какво
Коментари Харесай

Инфлацията намалява, а цените остават високи

Бургас има добър потенциал за развиване, само че има доста какво да се желае, сподели министърът на стопанската система Богдан Богданов

Инфлацията за следващ месец понижава. Това сподели в „ Здравей, България ” по Нова телевизия министърът на стопанската система Богдан Богданов. По думите му обаче покупателната дарба е по-важният параметър, който би трябвало да вълнува хората. Богданов изясни, че тя зависи от повишаването на приходите.

България има доста позитивни аспекти от позиция на вложенията и на икономическата среда, сподели той, откакто водещият Виктор Николаев го пита по кое време ще настигнем румънците.

„ По-ниските цени и високите приход ще ги достигнем, когато нараснал продуктивността си, дадем сигурност на бизнеса и предвидимост за това, което би трябвало да създадат и да подготвим индустриални терени, с цел да стартира реализацията на плановете “, сподели министърът, след което водещият посочи, че кражбата в Румъния се санкционира с влизане в пандиза, а у нас - не.

С 60% повече са задграничните вложения в страната ни по отношение на 2022 година „ По данни на Българска народна банка все още за първите четири месеца на годината директните задгранични вложения са се повишили с 60% по отношение на 2022 година ”, сподели отрасловият министър. Той уточни, че сега две огромни интернационалните компании влагат близо 100 млн. лв. у нас.

Според него Бургас има добър потенциал за развиване, само че има доста какво да се желае още. „ Терени са отредени за зони, само че не са подготвени. Имаме и инфраструктура, която не е построена. Нямаме идея за развиване на зоните. Една зона не е единствено терен, а е цялата съпътстваща инфраструктура, подготовка на фрагментите, които ще се включат “, съобщи Богданов.  

През предходната седмица имаме две нови вложения за близо над 100 млн. лв., добави той.

След като Николаев сподели, че страна, в която могат да ти откраднат компанията и се приказва, че ще нарастнат горивата не е мечтана за вложителите, министърът предложи да внимаваме с риториката и метода, по който представяме нашата страна. Всяко едно изявление може да навреди на имиджа на България, предизвести той.

Богдан Богданов е безапелационен, че България би трябвало да ускори личното произвеждане на артикули и да разчита по-малко на импорт. 

Той разяснява и цените на горивата, откакто депутатите лишиха концесията на пристанище „ Росенец ” от „ Лукойл ”. Проблем няма, увери икономическият министър.  „ Няма потребност да плашим обществото, че горивото е свършило. Горивата в България са на едни от най-хубавите цени в Европа. Няма учредения за терзания ”, добави Богданов.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР