Бургас. Днес празнуваме 40-я ден след Възкресението на нашия Господ

...
Бургас. Днес празнуваме 40-я ден след Възкресението на нашия Господ
Коментари Харесай

Отец Севастиян, архиерейски наместник на Бургаска духовна околия: Празнуваме 40-я ден след възкресението на Исус Христос

Бургас. Днес честваме 40-я ден след Възкресението на нашия Господ Исус Христос. Това сподели за Радио “Фокус ”-Бургас Отец Севастиян Йорданов, архиерейски наместник на Бургаската духовна околия. “В кв. „ Ветрен “ отслужихме светата литургия. Имаше доста хора, присъстващи, които да отбележат празника “, уточни още отецът. По думите му в Ахелой също има храмов празник през днешния ден и църквата също се наименува Възнесение Господне.
„ Както църквата повелява на този ден се отслужва Светата литургия. Християните участват, черкуват се. Съвместно дружно правим молитва, отправена към Господа. Надяваме се че в този празничен ден Бог ще чуят нашите молебствия “, добави отец Севастиян. Според него празникът е обвързван с обещанието на Господ исус Христос, че на 40-я ден възнасяйки се на небето той ще изпрати 3-тото лице на Светата Троица, а точно Светия Дух, с помощта на който благодатта, която е в черква да бъде безконечна. „ За това след 10 дни ние ще отпразнуваме празника „ Петдесетница “, сподели още архиерейският наместник.
Севастиян добави и че на този ден е рождения ден на църквата, на която апостолите получили благодатта и силата да проповядват словото божие. И по този начин тръгвайки по света, светът е научил за православното християнство. „ Това са елементи от учението на църквата и са взаимни с всичко това, което е разказано в Свещеното писание “, добави отецът.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР