Бургас чества 145 години от Освобождението си, припомня Moreto.net Тържествените чествания

...
Бургас чества 145 години от Освобождението си, припомня Moreto.net
Тържествените чествания
Коментари Харесай

Бургас празнува днес 145 години Свобода

Бургас празнува 145 години от Освобождението си, напомня Moreto.net

Тържествените празнувания започнаха от 11.00 часа на площад „ Атанас Сиреков “ с обред по издигане на националния байрак на Република България, флаговете на Европейския съюз, Общината и признателен молебен за благоденствието на свободен Бургас, отслужен от бургаското духовенство.

Военни почести бяха отдадени във връзка светлата годишнина, а венци и цветя в символ на благодарност сервираха кметът Димитър Николов и заместниците му Диана Саватева и Красимир Стойчев, регионалният шеф проф. Мария Нейкова, ръководителят на Общински съвет проф. Севдалина Турманова, общински съветници, възпитаници от ПГЧЕ " Васил Левски " и ПГ по автотранспорт, както и редица признателни жители.

Лекция с презентация на тематика „ Бургас през Руско-турската война. Освобождението на града от отряда на полк. А. М. Лермонтов “ се организира в Историческата експозиция на РИМ Бургас.

На площад " Тройката " музикантите от професионален фолклорен отбор " Странджа " с живописен началник Марио Егов поздравиха жителите и гостите на морския град с празничен концерт.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР