Бургас. Безопасното използване на интернет в контекста на риска от

...
Бургас. Безопасното използване на интернет в контекста на риска от
Коментари Харесай

Бургас: Обучават се доброволци как да се предпазват от трафик на хора в интернет

Бургас. Безопасното потребление на интернет в подтекста на риска от попадане в трафик на хора ще бъде главен акцент на тазгодишната Академия за доброволци, оповестиха от пресцентъра на Община Бургас. Тя се провежда от Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ), взаимно с фондация " Ханс Зайдел " и Местната комисия за битка с трафика на хора (МКБТХ), Бургас. В Антитрафик академията ще вземат присъединяване 59 деца-доброволци от локалните комисии в градовете Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен и Русе.
Събитието ще бъде намерено от доктор Лорис Мануелян, зам.-кмет и ръководител на МКБТХ - Бургас, и Камелия Димитрова - секретар на Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ).
Академията ще се организира в интервала 10-12 април в хотелски комплекс " Атлантис " - Бургас. Официалното разкриване ще бъде налично за представители на медиите и ще се състои от 16.30 ч. до 17.00 ч., на 10-ти април. С оглед потенциала на залата, ще могат да бъдат позволени публицистите, които авансово са декларирали своето предпочитание за наличие. Това може да бъде направено до 17.00 ч. на 09.04.2019 година, по е-поща на [email protected] или на тел.: 02/807 80 50.
Академията за доброволци дава опция на младежите, подпомагащи главно дейностите по предварителна защита на локалните комисии, да придобият знания за доброволчеството, трафика на хора и другите му форми, като развият уменията си за работа в екип и образование на връстници.
Тази година обучителите от Център за безвреден интернет ще слагат акцент върху интерактивни способи на образование за насърчаване на умения за предварителна защита и реакция при онлайн рискове. Целта е доброволците независимо да умеят да разпознават рисковете в интернет, да овладеят тактики за справяне с тях, да познават съществуващите благоприятни условия за помощ и докладване, както и да предадат знанията си на други младежи.
Можете да научите повече за проблемите, свързани с явлението " трафик на хора " на интернет страниците на НКБТХ: и тук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР