Бурен спор между представители на БСП и ГЕРБ в предаването

...
Бурен спор между представители на БСП и ГЕРБ в предаването
Коментари Харесай

Депутати спориха за това дали службите се справят с престъпността



Бурен спор сред представители на Българска социалистическа партия и ГЕРБ в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия се развихри по тематиката за криминогенната конюнктура в страната и контрадействията на службите. Иван Иванов от Българска социалистическа партия и Маноил Манев от ГЕРБ споделиха какво се е дискутирало по време на вътрешната комисия в Народното събрание.

„ Би трябвало да разчитаме на думите на проверяващите и на основния прокурор, въпросът е дали няма да има други такива случаи. Не бяхме уверени, че бе направено всичко належащо да има предварителна защита на престъпността, означи Иван Иванов.

Маноил Манев бе на противоположното мнение и съобщи, че няма мотив за подозрения и клеветите.

„ Напоследък все по-често ми се случва, когато гостувам някъде с сътрудници от Българска социалистическа партия, да си обясняваме съществени неща. КСНС приключи с решения, а не с пожелания. Реши се да се сътвори институт, да се премине към закупуване на нов вид самолети, подсилване на националната сигурност и така нататък Явно си приказваме на разнообразни езици. Смятам, че този КСНС беше извънредно значим “, съобщи представителят на ГЕРБ.

„ Имаме паники, че тематиката сигурност в България не е на равнището, на което би трябвало. Тази комисия през днешния ден се организира за да не бъде изслушан министър председателят в пленарна зала “, подозират от Българска социалистическа партия. „ Днес беше един жест на благосклонност от страна на основния прокурор, тъй като можеше и да не пристигна “, добави депутатът от ГЕРБ.

Според ГЕРБ изказванията на опозицията не дават отговор на истината и цитира статистика за разкриваемостта на закононарушенията в страната. „ През 2016 година от убийствата 100% разкртити; през 2017 година - 93% са разкрити - това са обстоятелства. За какво несправяне приказваме? “, попита Манев.

Той обаче добави, че има едни лица, които се търсят по шест посоки, има един фактор, който генерира търсени лица през последните две години - Агенцията за чужденците. Според Българска социалистическа партия тези лица са 600, а съгласно ГЕРБ - 300. Това са лица, които са наказани, само че не са се явили. Това са насъбрани хора през всички години, не са от в този момент.

Хвърлянето на непроверени обстоятелства основава чувство за неустановеност в жителите, укори сътрудника си Манев. Той увери, че службите ни работят.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР