Бунт се подготвя в Софийският централен затвор заради студа, на

...
Бунт се подготвя в Софийският централен затвор заради студа, на
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Назрява бунт в затвора заради студ

Бунт се приготвя в Софийският централен затвор поради студа, на който са оставени лишените от независимост. Lupa.bg научи, че сега има всеобщо неодобрение и се чака пандизчиите да преминат към съществени дейности. 

Медията ни научи, че неведнъж са подавани тъжби, само че резултат нямало. След като Омбудсманът е бил осведомен с казуса, е било разпоредено да се доставят избран брой печки (тип духалка). Те обаче са завладяни от администрацията на пандиза и въобще не стигнали до мръзнещите нарушители. 

Столичните пандизчии настояват, че даже в съветските пандизи температурите през зимата били по-високи от тези у нас.

Проблемът не е от една или две години, по тази причина лишените от независимост са решили този път да вземат по-сериозни ограничения. Те дават като образец недоволството против БФС и следствията, които настъпиха след упорството на Боби Михайлов.



Софийският затвор е най остарелия и огромен затвор в Република България. Строежът му е почнал в далечната 1903 година, по сходство на модерните западноевропейски затвори от началото на ХХ век, а формалното му разкриване е през 1911 г.Общата жилищна повърхност е 3737 кв. м.

Към пандиза са разкрити две затворнически общежития – ЗО „ Казичане ” и ЗО Кремиковци ”, за настаняване на лишени от независимост надлежно от открит и закрит вид.

На територията на пандиза се намира Специализирана болница за интензивно лекуване на лишени от независимост – СБАЛЛС, в която се лекуват лишени от независимост от цялата страна. Дори в болничното заведение студът бил нетърпим, тъй като имало дупки в основата на рамките на прозорците. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР