Бункери могат да се видят в много социалистически страни -

...
Бункери могат да се видят в много социалистически страни -
Коментари Харесай

Единствената страна в света, готова за ядрена атака

Бункери могат да се видят в доста социалистически страни - останки от годините на студената война. Особено огромно било строителството на оборудванията в Албания, където те са толкоз доста, че са се трансформирали в туристическа атракция.

ВИЖТЕ КОЛЕДНА ПРИКАЗКА В ШВЕЙЦАРИЯ В ГАЛЕРИЯТА

Но съществува страна, където има бункер безусловно за всеки гражданин. И тя в никакъв случай не е била, от която и да е страна на желязната завеса в студената война. Става въпрос за Швейцария.

Жителите на алпийска котловина се отхвърлиха от златна мина

Вижте най-дългия провесен мост в света - 494м. във въздуха

Едва ли бункерите са първото, за което се сещате, когато се заприказва за Швейцария. Но там всеки е задължен да има бункер, показва „ Дойче веле” (Deutsche Welle). Става дума за несъмнено място, където той и фамилията му да могат да се скрият при възможна нуклеарна офанзива.

Тези, които нямат личен бункер, би трябвало да заплащат по 700 евро за място в публичен подобен. Съответният закон съществува още от 1963 година.

През 2011 година се е възнамерявало той да бъде анулиран, само че тогава се случва повредата в японската нуклеарна централа „ Фукушима” и в Швейцария вземат решение да заложат на сигурността.

Швейцарците, които при градежа на къщите си не са построили бункери, заплащат на страната.

Обществените бункери са оборудвани с водни резервоари и мощни системи за пречистване на въздуха.

В дребна Швейцария има общо 360 000 бункера. В тях са планувани места за всичките 8,3 милиона поданици. Така Швейцария е страната с най-вече бункери на глава от популацията в света.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР