Бум на фалити на транспортни фирми и таксиметрови компании има

...
Бум на фалити на транспортни фирми и таксиметрови компании има
Коментари Харесай

Бум на фалити в транспорта: Разпродават цели бизнеси. Издишат фирми за международен превоз

Бум на банкрути на транспортни компании и таксиметрови компании има у нас, сподели изследване на „ Телеграф “. Масово сега се разпродават цели бизнеси от цяла България за интернационален превоз, за пътна помощ, за транспорт на артикули в страната и други Много от компаниите са учредени преди повече от 15-20 години и до лятото тази година са работели на облага.

Причини
Основните аргументи за банкрутите са инфлацията, скъпият бензин, метан и дизел, огромните разходи. „ Все по-трудно ни е да покриваме разноските си и постоянно се постанова да работим на минимална облага. Много сътрудници напряко банкрутират и се ориентират към друга специалност “, описаха бизнесмени от транспортния отрасъл в София. Според тях на сътрудниците им от другите обитаеми места им е още по-трудно. Много от компаниите, които се продават, са употребили заеми, които към този момент са погасени и популяризират бизнеса си като чист от отговорности. „ Самият факт, че са прибягвали до заеми, значи, че финансовото им положение не е било идеално “, описаха счетоводители на компании от сектора.

Фирми
Фирмите, принудени да затворят, са от разнообразни сфери на превоза и от цялата страна. В Петрич се продава таксиметрова компания със 7 автомобила за 180 000 лева Компанията съществува от 2002 година. В Стара Загора продават транспортна компания с налични 5 самосвала и 2 влекача с гондоли, работещи към днешна дата. В София на тезгяха отпреди месец е компания с лиценз за интернационален превоз, която се предлага за 60 000 лева Продава се и създаден бизнес с пътна помощ за 35 000 лева, като годишната облага на сдружението е била 63 000 лева В продажната стойност влиза един автомобил с падаща платформа и кран. За 30 000 лева може да се купи лицензирана компания за превоз в България и Европейския съюз, учредена през 2021 година. Собствениците са показали, че сдружението е записано по Данък добавена стойност и осъществя 40 000 лева годишна облага.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР