Булгартрансгаз и саудитският консорциум Аркад (Arkad) сключиха договор за строителството

...
Булгартрансгаз и саудитският консорциум Аркад (Arkad) сключиха договор за строителството
Коментари Харесай

България подписа договор за 2.5 млрд. лева за строежа на газопровода "Турски поток"

Булгартрансгаз " и саудитският консорциум " Аркад " (Arkad) подписаха контракт за строителството на трасето на " Турски поток " през България. Засега това е и най-скъпият контракт, който е подписан от страната през тази година. Той е за над 2.5 милиарда лева, като сумата надвишава с към половин милиард лв. подписаните със Съединени американски щати контракти за доставка на нови бойни изтребители Ф-16, оповестява " Капитал ".

Споразумението беше подписано в Министерския съвет от представители на " Булгартрансгаз " и " Консорциум Аркад ". Предвидена е доставка на нужните материали и съоръжение, капиталово планиране, създаване и въвеждане в употреба на разширението на газопреносната инфраструктура от турско-българската до българо-сръбската граница.

" Капитал " отбелязва, че до контракта се стигна след месеци отсрочване и скоростно задвижване в последните седмици. От изданието акцентират, че българската страна не е изчакала даже периода от седмица, в който можеше да се апелира разблокирането на търга от страна на Върховния административен съд. Като опрощение за бързото сключване на договорите беше посочен стихотворец ангажимент към " Газпром " да обезпечи опция за пренос на газ по направлението югоизток-северозапад още от началото на 2020 година

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР