Булгаргаз внесе в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)

...
Булгаргаз внесе в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)
Коментари Харесай

С близо 19 процента поскъпване на природния газ през декември предлага Булгаргаз

" Булгаргаз " внесе в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) заявление за одобряване на цена за декември. Цената, в размер на 145,87 лв. за мегаватчас (MWh) или 74,5 EUR/MWh, изчислена по фиксинга на Българска народна банка (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), оповестиха от публичния снабдител.

Българска телеграфна агенция напомня, че КЕВР утвърди цена на природния газ за ноември в размер на 123,01 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). Това значи, че препоръчаната към днешна дата цена за идващия месец ще е с 18,58 % по-висока по отношение на настоящата сега.

Предложената от " Булгаргаз " цена е с над 30 % по-ниска от цените на газовите хъбове в Европа за доставка през м. декември, които са в подобен размер от 113 EUR/MWh, акцентират от сдружението.

Окончателно предложение за одобряване на цена на природния газ за декември ще бъде подадено в КЕВР на 1 декември, отчитайки котировките на ценообразуващите съставни елементи към 30 ноември, се показва още в известието.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР