Булгаргаз веднага може да обяви конкурс за закупуване на газ,

...
Булгаргаз веднага може да обяви конкурс за закупуване на газ,
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Има ли договорка да не ни се доставя турски газ на ниска цена?

" Булгаргаз " незабавно може да разгласи конкурс за закупуване на газ, ще има предложения на огромни компании. Имаме опция да внасяме газ от Турция. Можехме да си набавим газ на по-ниска цена оттова. Говори се, че има сделка да не ни се доставя турски газ на по-ниска цена от на " Газпром ". Трябва да има напън за смяна на тази позиция ". Това съобщи енергийният специалист Иван Хиновски за " Твоят ден " по NOVA NEWS.

Според него би трябвало да стартираме изследвания и за личен рандеман. Основната причина да сме глобени със прекъсване на газовите доставки е, че плащаме първи. " Сигурно има общо и с външната ни политика. Важно е връщането на Василев и Николов от Брюксел, с цел да забележим синхронизираната позиция на Европейски Съюз по тематиката. Експертите би трябвало да изработят спешен проект. Да се категоризират потребителите на предпочитани - с краткотрайни прекъсвания. 70 до 100 евро на мегаватчас ще е цената на газа за азерски газ ", означи Хиновски.

От своя страна Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи акцентира, че външната ни политика в никакъв случай не е била по-неразбрана за нашите съперници. " Президентът сподели, че Крим е съветски, министърът на защитата сподели, че няма военна интервенция, по-късно казахме, че няма да изнасяме оръжие за Украйна. Това извъртане последните месеци несъмнено всява ужас в европейската външна политика. България се оказва меката връзка в общата единна позиция на Европейски Съюз. Успяхме да изнервим и външния министър на Украйна. Шизофренната ни външна политика ни слага в слаба позиция ", изясни той.

По думите му България изнася оръжие за Украйна от първия ден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР