Булгаргаз“ ще предложи цена на газа от 157,73 лв. (80,65

...
Булгаргаз“ ще предложи цена на газа от 157,73 лв. (80,65
Коментари Харесай

Булгаргаз ще предложи близо 40% увеличение на цената на газа от май

„ Булгаргаз “ ще предложи цена на газа от 157,73 лева (80,65 евро) за мегаватчас от месец май. Това излиза наяве от прогнозните данни на сдружението, оповестени на уеб страницата им.

Това е повишение с 38,7% в съпоставяне със цената на синьото гориво към днешна дата, което се продава за 113,73 лева за мегаватчас. Новината идва на фона на забележителното повишаване на цената на газа на интернационалните пазари, където при започване на седмицата беше достигната цена от 345 евро за мегаватчас.

В края на април „ Булгаргаз “ ще заяви окончателното си решение като е допустимо цената тогава да бъде изменена. Окончателното решение се взема от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

Темата за цената на газа се трансформира в една от главните от началото на ръководството на съдружното държавно управление, ръководено от Кирил Петков. От средата на 2021 година цените бележат рекордни стойности като причина за това в началото стана нарасналото ползване, обвързвано с възобновяване на стопанските системи от COVID-19. В последните седмици покачването на цената е обвързвано и с следствията от глобите, наложени на Русия поради нашествието в Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР