Булгаргаз“ e внecъл aктyaлизиpaнo зaявлeниe в Комисията за енергийно и

...
Булгаргаз“ e внecъл aктyaлизиpaнo зaявлeниe в Комисията за енергийно и
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ отстъпи, предложи по-ниска цена на газа за индустрията

„ Булгаргаз “ e внecъл aктyaлизиpaнo зaявлeниe в Комисията за енергийно и водно контролиране, което планува по-ниска цена на газа за промишлеността от 1 ноември, оповестява БГНЕС. 

Предприятията, които купуват от държавния снабдител, ще заплащат на цените, оповестени в началото единствено за топлофикациите и газовите сдружения, обслужващи бита, отбелязва организацията. Противно на упованията за ново повишаване от ноември, от КЕВР оповестиха, че газът ще поевтинее с 33% по отношение на октомври, до 93,19 лв/МВтч. Два дни по-късно обаче няколко от огромните работодателски организации реагираха остро с открити писма до управляващите, в които обявиха, че оповестената от КЕВР по-ниска цена ще важи единствено за битовите консуматори, а за индустриалното произвеждане тя действително даже ще е по-висока по отношение на предходния месец. 

От бизнеса бяха безапелационни, че в случай че страната не се откаже от това решение, ще упорстват за оставката на управлението на регулатора, както и че имат подготвеност да заведат каузи против страната в Европейския съд. Впоследствие КЕВР се събра на съвещание да разиска възраженията и ги отхвърли. Днес обаче, както излиза наяве от реакцията на " Булгаргаз " има ново развиване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР