БулфотоПродължават коментарите след царския избор на Слави Трифонов за премиер.Правителството

...
БулфотоПродължават коментарите след царския избор на Слави Трифонов за премиер.Правителството
Коментари Харесай

Милен Велчев: Няма по-добър избор за премиер. Николай Василев единствен е управлявал 3 министерства

Булфото

Продължават мненията след " царския " избор на Слави Трифонов за министър председател.

Правителството отпред с Николай Василев, в случай че бъде гласувано, би трябвало да върне доверието на задграничните вложители. Финансовата непоклатимост на страната е обезпечена и то може да се концентрира върху малко по-далечни дейности. Това съобщи за БГНЕС Милен Велчев, разяснявайки оферти от Слави Трифонов и „ ИТН “ кабинет, в който премиера и двама министри са свързани с ръководството на Национална движение „Симеон Втори".

„ Познавам прелестно Николай Василев, Любомир Дацов и някои от другите оферти за министри на „ ИТН “. Трудно ми е да си показва по-подходящи претенденти за тези постове предвид на персоналните им качества и насъбрания опит “, съобщи Велчев, който беше финансов министър в държавното управление на Симеон Сакскобургготски /2001-2005 г./.

Велчев напомни, че препоръчаният за министър председател има богат административен опит, с който малко на брой могат да се похвалят.

„ Николай Василев с изключение на просветителните си квалификации е и единственият, който е управлявал не е едно, не две, а три министерства и надлежно има опит в тях “, сподели той и добави, че споделя на 100 % стопански възгледи на своите някогашни сътрудници. „ Знам какво мислят и считам, че е в вярната посока “.

Според Велчев нищо не постанова спешни дейности, нито положението на бюджета, нито нещо друго.

„ В средносрочен план правителството би трябвало да предприеме дейности за укрепването на доверието на вложителите, за основаване на по-добра бизнес среда. Това няма да е елементарно, тъй като през последните 10 години бе основано много огромно съмнение измежду вложителите. Това си проличава по статистиката за директните задгранични вложения /ПЧИ/, както и в оценките на Европейски Съюз за администрацията “, сподели някогашният финансов министър.

Велчев разяснява и нуждата от актуализация на бюджета от бъдещата власт и до каква степен това би трябвало да се направи незабавно.

„ Това че не се постановат спешни дейности, не значи безусловно, че няма да има актуализация на бюджета, тъй като много неща по нужда са прекроени през тази година в бюджета. В края на предходната година са планувани едни разноски, само че поради пандемията и икономическата конюнктура са се наложили други разноски за сметка на авансово плануваните, които няма да бъдат направени. Всичко изисква актуализация от страна на Народно събрание. Това, което имах поради, че няма потребност от незабавни договаряния с МВФ, както беше преди 20 години, с цел да се подсигурява финансовата непоклатимост. Тя е обезпечена “, акцентира Милен Велчев. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР