БулфотоПетьо Блъсков излезе с коментар относно информацията от Министерство на

...
БулфотоПетьо Блъсков излезе с коментар относно информацията от Министерство на
Коментари Харесай

Блъсков, Труд: Наемите не са платени, защото министерството не ни издаваше фактури

Булфото

Петьо Блъсков излезе с коментар по отношение на информацията от Министерство на културата, че вестник " Труд " дължи към 150 хиляди лв. неплатени наеми на страната.

Ето какво споделя той:

В „ мнение “ на министерството, съдържащо безусловно противоречиви изказвания за отговорности на компанията наемател на пространствата, в които работят публицистите на „ Труд “, се прави опит мръсната принуда против вестника да бъде опакована в неуредени финансови връзки.

Във въпросното „ мнение “ се съдържат също и редица полуистини както и безспорни неистини като да вземем за пример, че министерството плащало за защита и паркинг. През последните три години защитата се заплаща от компанията наемател, а преди този момент е влизала в общите й отговорности. Тези отговорности, които са посочени в „ мнението “ не са погасени по простата причина, че за тях министерството не издаваше фактури към наемателя. От края на 2018 година, когато стартира фактуриране на режийните отговорности, те са плащани постоянно. Никъде в контракта за наем няма уговорка за заплащане на паркинг.

Да не приказваме за сълзливото пояснение най-после на „ мнението “, че постройката трябвала, с цел да се настани там НИНКН. Този институт си беше в постройката, само че преди три-четири месеца се изнесе от нея и в този момент заеманата от него територия дружно с още два етажа стоят празни към този момент трети месец. Това е още едно доказателство, че Минеков не го интересува казусът на министерството. Той явно извършва политическа поръчка да унищожи вестник „ Труд “, маскирана като реакция на финансови отговорности.

След казаното до тук желая да попитам всички люти борци за свободата на словото за какво мълчат. И тъй като те ще продължат да мълчат, ще ви кажа – мълчат тъй като те желаят независимост единствено за тяхното слово. Всяко друго слово е погрешно и не заслужава независимост.

Р.S. Вестник „ Труд “ стартира подписка измежду сътрудници, университетски и бизнес кръгове, политически среди и свои читатели за опълчване на политическата принуда, осъществявана от служебния министър на културата Велислав Минеков против най-стария вестник на България. Редакцията ще осведоми европейските институции и професионалните журналистически организация за репресивните дейности против медията от страна на управляващите в България и ще потърси поддръжка от тях.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР