БулфотоПапа Франциск се срещна в четвъртък с експертите от Комитета

...
БулфотоПапа Франциск се срещна в четвъртък с експертите от Комитета
Коментари Харесай

Папа Франциск осъди господството на парите над човека

Булфото

Папа Франциск се срещна в четвъртък с специалистите от Комитета за оценка на ограниченията против изпирането на пари (Монивал) към Съвета на Европа, които са във Ватикана от 30 септември за периодическата оценка на ограниченията против изпирането на пари и финансирането на тероризма, и подсети нуждата от чисти финанси, които да бъдат в работа на човечеството, изключително за най-слабите.

Припомняйки библейската история за Исус, който изгонил търговците от храма, папата съобщи, че хората в никакъв случай не би трябвало да " стават прислужници на парите ". Това е форма на идолопоклонство, против която сме призовани да реагираме, като още веднъж възстановим рационалния ред на нещата, при който парите би трябвало да служат, а не да ръководят, сподели Светият отец, представен от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Пред специалистите от съвета на Европа Папа Франциск подсети за подхванатите в последно време финансови промени от Ватикана, в това число нови правила за публичните поръчки, които съгласно него са " ориентирани към гарантиране на бистрота в ръководството на парите.

Папа Франциск, който одобри финансовите специалисти на частна визита в своята библиотека в Апостолическия замък, похвали работата им - да следят движенито на парите и да се намесват в случаи, когато са засечени нередовни или даже престъпни действия. Той изрази благопожелание финансите да не потискат най-слабите и нуждаещите се, наблягайки нуждата да се премисли връзката с парите, тъй като, по думите му в някои случаи наподобява, че се приема господството на парите над индивида, или може да се случи по този начин, че финансовите запаси се употребяват, с цел да сеят гнет, за одобряване на хегемонията на по-силния, " на безскрупулни хора, които жертват живота на близък, с цел да утвърдят своята власт ".

 

 

 
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР