БулфотоДържавата няма да се затваря. В това се кълнат управляващите.Същото

...
БулфотоДържавата няма да се затваря. В това се кълнат управляващите.Същото
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев обеща да не се затваря държавата. Ще спасяват системата с бързи тестове

Булфото

Държавата няма да се затваря. В това се кълнат ръководещите.

Същото сподели по БТВ и проф. Кантарджиев.

„ Нищо няма да се затваря, всеки регионален щаб взема решение самичък за ограниченията в региона. Ние, Националният действен щаб, даваме рекомендации въз основата на разбор. Иначе по предложение на националния здравен контрольор, министърът издава заповед. Засега няма настройка. В момента би трябвало да пазим старешки домове, лечебни заведения, с цел да не се трансфорат в огнища. Видяхме, че с учебните заведения няма ужасно. ”, съобщи той, представен от диспути.бг.

Проф. Кантарджиев дефинира решението персоналните лекари да могат да издават посоки за PCR проби като доста вярно. По думите му бързите проби са тези, с които може да бъде избавена системата. През март и април обаче ръководителят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски на процедура отхвърляше бързите проби с претекста, че не дават точни резултати, напомня диспути.

„ Трябва необятно да се употребяват бързите антиген проби. Те работят и бързо потвърждават дали човек може да заразява. Не са по този начин чувствителни като PCR теста, само че са сигурен критерии, а и костват 20 лв. ”, акцентира през днешния ден проф. Кантарджиев. В умозаключение той прикани хората да пазят себе си и околните си. Останаха две значими неща – маските и дистанциите. Ситуацията в България 448 са новите случаи, регистрирани за последното денонощие в Единния информативен портал от направени 3795 теста.

Това значи, че 11,8% от направените са проучвания са били позитивни. Броят на дейните случаи доближи 7 610, като от тях са приети в болница 1 189, а 59 са в интензивни отделения. Най-много позитивни проби има в София – 116, следвани от Благоевград – 55 и Варна – 49. Нови 105 души са излекувани. Починали са 4 души, с което общия брой е 891. Вчера бе регистриран най-високият брой позитивни проби у нас от началото на пандемията през март – 612, при направени 6 048 PCR-теста.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР