БулфотоДа се прави бизнес в България и досега беше почти

...
БулфотоДа се прави бизнес в България и досега беше почти
Коментари Харесай

Дянков: Ще има повече и по-тежки данъци. Бизнесът няма повече буфери

Булфото

Да се прави бизнес в България и до момента беше съвсем задача невъзможна, а занапред ще се трансформира в истински пъкъл за бизнесмените.

Предстоят 3-4 тежки месеца за българската стопанска система. Големите ни търговски сътрудници - Англия, Германия, Франция, афишират съществени ограничения и това ще повлияе върху всички браншове. Трудностите с имунизирането вървят нагоре. Инвестициите в България през предходната година се свиха с 60%. Не останаха буфери в бизнеса. Това сподели пред БНР някогашният финансов министър Симеон Дянков. 

Той акцентира, че както актуалното, по този начин и идващото държавно управление би трябвало да мисли не за недостига в бюджета, а къде да се похарчат рационално повече пари, с цел да може по-голяма част от работните места да се запазят.

Дянков е безапелационен, че несигурността за бизнеса ще се задълбочава, тъй като ще има доста по-малко вложения в целия свят, изключително в Източна Европа.

„ В света като цяло трябват повече фискални ограничения. Следващото държавно управление ще употребява актуализация на бюджета и тя ще бъде в посока секторни политики. В идващите две-три години чакам смяна в данъчната политика и ще има повече и по-тежки налози “, сподели той и добави, че огромно въздействие върху стопанската система на България ще окаже и Brexit.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР