Букурещ. Китай и ЕС са две от най-големите икономики в

...
Букурещ. Китай и ЕС са две от най-големите икономики в
Коментари Харесай

Цвета Караянчева, ГЕРБ: Китай е активен и ценен партньор на ЕС

Букурещ. „ Китай и Европейски Съюз са две от най-големите стопански системи в света и това обуславя нуждата от тяхната по-добра съгласуваност. България от своя страна се намира на кръстопътя сред Европа и Азия и е най-близката до Азия държава-членка на Европейски Съюз. Подобни начинания ще дадат нов подтик на икономическото развиване и ще основат предпоставки за общ разцвет “. Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Цвета Караянчева по време на форума „ Диалог на политическите партии от Китай и страните от Централна и Източна Европа 2017 “, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Тази година хазаин на събитието бе румънската столица Букурещ.
„ Китай се трансформира във все по-активна част от развиването на района на Централна и Източна Европа. Партньорствата, които развиваме тук, освен допълват съдействието в границите на Всеобхватното стратегическо партньорство сред Европейски Съюз и Китайската Народна Република. Те дават механизъм за взаимна работа при реализирането на съответни планове и за стимулиране на капиталовите, търговско-икономическите и други връзки с Китай на двустранно равнище “, сподели Цвета Караянчева.
Тя посочи, че Китай е деен и скъп сътрудник на Европейски Съюз и страната е първата отвън съюза с принос към Инвестиционния проект за Европа (Плана „ Юнкер ”). „ С интерес и огромно почитание следим достиженията на актуален Китай и оповестената от китайското управление линия на всеобхватно задълбочаване на промените “, увери още зам.-председателят на Народното събрание и добави, че е значимо в този момент да бъде изчерпателен двустранният разговор по значими световни и районни политически въпроси.
В речта си пред форума Цвета Караянчева подсети, че не би трябвало да забравяме, че с цел да се развиват икономическите, комерсиалните, капиталовите и транспортните обекти на една постоянна основа, най-важни са взаимното схващане и доверие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР