БТВ Задържан е получателят на пратката с метамфетамин за над 10

...
БТВ
Задържан е получателят на пратката с метамфетамин за над 10
Коментари Харесай

Задържан е получателят на пратката с метамфетамин за над 10 млн. лв.

 БТВ Задържан е получателят на пратката с метамфетамин за над 10 млн. лева, която бе открита на Летище София при инспекция. Това обявиха на брифинг от Агенция " Митници “.

Пратката е дошла от Мексико и е била ситуирана в шишета с течна ванилия, като метамфетаминът е подготвен за консумация, а на черния пазар неговата цена може да доближи и 40 млн. лева

Количеството на течния метамфетамин е било 450 литра. Установен е бил не по сигнал, а при инспекция. Има единствено един по-фрапантен случай от този. Той е отпреди половин година, когато в Австралия е било арестувано количество от 540 литра, стана ясно от брифинга, който беше предаден онлайн от БТВ.

Мексиканските наркокартели в последната година и половина се пробват да наложат агресия в останалите континенти освен в Съединени американски щати и Мексико, употребявайки течни амфетамини, оповестиха от " Митници ".

Издирват се възможни съучастници на получателя, претърсени са няколко адреса в междинната част на България. Иззети са преносими компютри и телефони.

На задържания е повдигнато обвинявания, а плануваното от закона наказване за него е от 10 до 15 година затвор и санкция от 100 до 200 000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР