bTV Операцията в Несебър бе проведена под надзора на спецпрокуратурата, КОНПИ

...
bTV
Операцията в Несебър бе проведена под надзора на спецпрокуратурата, КОНПИ
Коментари Харесай

Свалят имунитета на задържаните в Несебър, транспортират ги до София

 bTV Операцията в Несебър бе извършена под надзора на спецпрокуратурата, КОНПИ и Министерство на вътрешните работи. Част от лицата, които бяха уличени, имат имунитет. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов в ефира на " Здравей, България " по Нова тв. " Има искане до ЦИК този имунитет да бъде свален. В момента лицата се намират в Районното ръководство в Несебър. Очаква се тяхното превозване до София. Тече следствие и не мога да дам конкретика, само че става въпрос за закононарушения, свързани с изборните права на жителите ", добави той.  " По време на тази предизборна акция се натъкнахме на доста случаи, които не стоят доста съществено. Колегите работят по всички подадени сигнали ", сподели още Маринов.

" Няма за какво да слагаме под подозрение решението на Европейска комисия по отношение на рухването на мониторинга. Ние сме повече самокритични в сравнение с всяка една друга страна в Европейски Съюз ", съобщи силовият министър. " Аз съм бил на доста препоръки и срещи и виждам по какъв начин отивайки на европейска сцена те не се самобичуват, а пазят ползите на своята страна сляпо. Смятате ли, че страните членки ще създадат компромис със сигурността на цяла Европа като просто ей по този начин смъкват един мониторинг? ", запита той. " За мен оценката за рухването на мониторинга е справедлива ", сподели Маринов.

" Не одобрявам определението, че България е расистка страна. То се прави въз основата на поведение на 20-30 лица, които не са извадка на цялото ни общество. Признавам, че има безчинство по стадионите. В съответния случай бяхме създали съответната подготовка и резултатите демонстрират, че тя е сработила. Не желая да се схваща, че единствено Министерство на вътрешните работи е виновна за случилото се. Ние даже не сме задължени да участваме в защитата на всеки футболен мач ", сподели силовият министър. 

Маринов разяснява и изказванието, че лицата, основали напрежението, са влезнали на стадиона като стюарди: " Който е влезнал по този начин, значи е бил зает от съответна компания за това събитие ", съобщи той. 

Той разяснява и за избягалия пандизчия в Смолян. " 18-годишен е, осъждан е за обири. Той е бил с по-лек режим на излежаване на присъдата. Пак има опция, когато един човек е наказан, да излежава своята присъда, тъй като не е рецидивист. Щом той си е разрешил да избяга оттова, значи, че той не върви в вярната посока. Ще получи в този момент и нова присъда за бягството, а това ще се отрази на ситуацията му ", сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР