bTV Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще търси международен

...
bTV
Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще търси международен
Коментари Харесай

МОСВ ще търси консултант за концесионния договор на Юлен

bTV Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще търси интернационален съветник, който да направи разбор на концесионния контракт на " Юлен ".

Скиорът Марк Жирардели разгласи, че е мажоритарен притежател на " Юлен " АД

Екоминистърът Нено Димов каза, че въпросът е много комплициран и той персонално схванал преди два дни кой е мажоритарен притежател на сдружението.

Ски легендата Марк Жирардели придобива мажоритарния дял на фирмата-концесионер на ски зоната в Банско преди две години, само че не е имал причина да обявява собствеността. Това сподели за bTV юристът на Жирардели – Петър Петров. Новината изненада и министър-председателя. 

Ски легендата Жирардели с мажоритарен дял в " Юлен " от 2016 година

" И аз като вас чувам, това чух през вчерашния ден. Това можеше да бъде направено преди доста години, в случай че е по този начин. Марк Жирардели е международна големина и за всеки туризъм, всеки курорт, всяка страна да имаш сходни вложители е нещо доста хубаво. Хората си изкарват милиарди от туризма с пъти, пъти, пъти повече лифтове, повече писти, няма никаква екология. Тука няма ли " зелени "? Аз съм горделив, че България може би има най-силните " зелени " организации в света, не мога да си показва другаде такива мощни организации да ги оставят да съществуват ", разяснява министър председателят от Австрия.

Ски-легендата е придобил акциите през 2016 година, след няколко години изследване. От кого тъкмо е платен делът обаче не излиза наяве. Причината е подписаният контракт за конфиденциалност с неназован фонд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР