БТВ Данъчните запорираха парите на частна фирма, събирани за дезинфекция на

...
БТВ
Данъчните запорираха парите на частна фирма, събирани за дезинфекция на
Коментари Харесай

Запорираха парите на частна фирма, събирани за дезинфекция на границата ни с Турция

 БТВ Данъчните запорираха парите на частна компания, събирани за стерилизация на границата с Турция. Причината е почнала проверка на компанията. 

Всеки ден кешовите наличия се изземват като предварителна обезпечителна мярка. Според данъчните, това е процедура у нас. Според компанията, която прави дезинфекцията, това е невиждан напън за изземване на бизнес.

Запорът е натрапен, откакто в частната компания, влизат ревизори.

" Има упования за определяне на  спомагателни отговорности в изключително огромен размер. Това е и повода, заради която обществените реализатори сега запорират ", каза говорителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

" В хода на тази проверка са наложени по този начин наречените  предварителни обезпечителни ограничения, по силата на които са запорирани всички кешови парични потоци на този и на други  пунктове. И в действителност, целият кешов оборот, който се генерира тук, бива изземван в границите на 24 часа “, заяви представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

В позиция  до медиите от компанията дефинираха дейностите на данъчните като  невиждан напън за изземване на бизнес в България, за което са сезирали прокуратура, съд, интернационалните институции, непознати медии и неправителствени организации.

" Искам единствено да кажа, че компанията през годините няма един лев неплатен налози и че това, сега, което  се случва е някакъв държавен произвол “, съобщи Димитър Георгиев, представител на компанията за стерилизация.

Според представителя на Национална агенция за приходите " това не е специален  метод, нито е метод, друг от допустимия от закона ".

За месец това е втората акция на данъчните във компанията. При първата откриха, че част от касовите апарати не са свързани с приходната организация. Днес всичко се регистрира и прибира от нея. А съгласно компанията това бави и трафика.

Дезинфекцията се прави от компанията от години. Таксата за леки коли е пет лв.,  от които четири са държавна такса.

Фирмата, която събира таксата, влезе в полезрението на данъчните, поради касова наличност от над 32 милиона лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР