bTV вече е на 18 години! Празнуваме рожден ден и

...
bTV вече е на 18 години! Празнуваме рожден ден и
Коментари Харесай

Флориан Скала: Ще инвестираме в новините, развлекателното съдържание и нови български продукции

bTV към този момент е на 18 години! Празнуваме рожден ден и можем да кажем умерено, че сме пълнолетни. За всички тези години bTV се трансформира в водач и съумя да задържи поддръжката на феновете и всеки ден да се потвърждава като най-гледаната, само че и най-уважаваната естрада. В каква посока ще се развива медията – освен малкия екран, само че и радиата и онлайн платформите, споделя пред Антон Хекимян в „ Тази сутрин” по bTV основният изпълнителен шеф на bTV Media Group Флориан Скала.

Вижте диалога:

bTV става на 18 през днешния ден. От Ваша позиция, след съвсем 2 години в България, по какъв начин се промени и разви малкия екран, откогато пристигнахте тук ?


– Мисля, че bTV се разви чудесно през последните две години. Най-голямото ни достижение е, че запазихме водещата си позиция в среда, в която феновете към този момент имат разнообразни привички на гледане на наличие. bTV остана най-близо до феновете, най-предпочитана, най-гледана и с най-високо доверие измежду медиите тук. Това е огромно достижение на екипа.

Технологиите също трансформираха доста неща през последните две години, а ние сме тези, които вкарваме нововъведенията в тази област, следваме трендовете по света и ги прилагаме в България. Например, излъчването в HD качество – то е доста по-добро от SD. В новинарските излъчвания работим с детайли на добавена действителност. Помните, че предходната година по време на изборите направихме 3D планиране на фасадата на НДК и беше впечатляващо. Сега приготвяме лъчение с 360-градусова камера за финала на „ Гласът на България “. Така че постоянно ще се стараем да пренасяме тук новите трендове по света. Това ни дава преимущество и ни приближава до феновете.

Не на последно място, доста развихме и другите си платформи и канали. Да не забравяме, че през днешния ден е освен 18-ият рожден ден на bTV, само че и 12-атата годишнина на N-Joy, най-силното радио в портфолиото ни. Нашата публика прави оценка сполучливото взаимоотношение сред другите ни платформи – телевизия, радио и онлайн, и това също ни дава преимущество.

– Като приказваме за другите платформи, какво ще господства в близко бъдеще, телевизия или интернет, приложения?

– За нас въпросът не е в това дали малкия екран или интернет ще господства, тези платформи се допълват и нашата цел е предлагаме най-високото качество на развлекателните продукции и новините с най-високо доверие на всички платформи. Днес това е доста комфортно за феновете, тъй като те могат да ни гледат на всички места, по всевъзможен метод и когато и да е. Дори да не са пред тв приемника сега, могат да наваксат онлайн.

Ще дам за образец нашата интернет платформа btvplus.bg, мястото, където феновете могат да гледат всичко, което са пропуснали или желаят да гледат още веднъж, до 7 дни след ефирното лъчение. И това е доста сполучлива формула. От началото на годината, изключително след старта на българския ни сериал „ Скъпи наследници “, имаме над 4 милиона и половина видео гледания, в пъти повече отпреди. Ние просто би трябвало да следваме потребностите и желанията на феновете. Да могат да ни гледат и в хола си пред тв приемника, и до момента в който чакат рейса на мобилно устройство. Това е пътят на развиването и ние вървим по него.

– Онлайн потреблението в действителност е повишено доста, само че не сте ли обезпокоен от феномена подправени вести? Това е огромен проблем освен в България, само че и по света.

– Прав сте, това е международен феномен, изключително в обществените мрежи, където всеки може да стане източник на информация, да популяризира известия, изказвания, които елементарно могат да се споделят. Толкова е елементарно да натиснеш бутона показа, харесай, след което тези подправени вести се популяризират доста бързо, без инспекция на обстоятелствата, без потвърждаване на източници.

От една страна, несъмнено, потребителите имат отговорност да ревизират това, което употребяват онлайн. Но въпреки това е несъмнено, че ние, като телевизия, обичайната медия, се употребяваме с най-голямото доверие – и то ще пораства. Именно вредата от подправените вести води феновете и потребителите повече към обичайните и тествани медии като нас, в това число и уеб страницата ни btvnovinite.bg. Това се вижда в доста проучвания, които организираме, както и във всекидневните рейтинги. Новините и настоящите излъчвания на bTV се употребяват с най-високото доверие, те са най-професионалните и най-балансираните, с помощта на вас и сътрудниците от новинарския екип.

– Какво следва за bTV, какво да чакат феновете?

– Имаме доста устойчива тактика за бъдещето. Основната ни цел е да произвеждаме и предлагаме най-високото качество на развлекателното наличие и новините с най-високо доверие за потребителите, на всички платформи. Това ще дефинира стъпките ни и в бъдеще.

Разбира се, работим по доста нови планове, в това число софтуерни, един от които е нашето напълно ново и извънредно съвременно новинарско студио, което феновете ще видят към края на годината. Работим по този огромен план с цялостна скорост и резултатът ще бъде необикновен. Със сигурност ще ви хареса.

По отношение на програмата, ще влагаме в новинарско наличие, в риалити и развлекателни излъчвания, местни продукции, български сериали.

Тази есен ще се фокусираме върху четвъртия сезон на „ Фермата “, в действителност вълнуващ артикул и както демонстрират изследванията ни, това е най-запомнящото се телевизионно събитие за 2017 година. Миналата година подобрихме шоуто още повече, вкарахме нови акценти – българска история, обичаи, просветителни детайли и в четвъртия сезон ще стъпим на това развиване. Вече сме подготвили доста забавна идея.

Да не забравяме и най-голямата ни социално-отговорна самодейност „ Да почистим България дружно “, която ще се организира на 15 септември. Това е страхотна акция и е към този момент одобрена тук. Тази година обаче ще създадем още една крачка напред, тъй като ще бъдем част от световната самодейност за разчистване. Не единствено българите ще чистят, само че и целият свят. Ще бъдем част от международния тим, всички на една и съща дата. Миналата година се включих в самодейността за първи път и за мен беше необикновено прекарване, очаквам го с неспокойствие още веднъж.

–„ Да почистим “ в действителност стана традиция тук. Като приказваме за български обичаи, свикнахте ли с тях?

– Да, несъмнено. Вече съм живял и работил в разнообразни страни, имам опит с това. Смятам се за еластичен и отворен към света човек, който може бързо и елементарно да се приспособява. София е прелестен европейски град, с красива архитектура, прекрасен център, само че и отвън София – тук имаме планината, имаме курорти, морето и морския бряг. Природата е доста красива. Разнообразието на България е впечатляващо и доста ми харесва.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР