БСП временно прекратява отчетно-изборната кампания в цялата страна заради регистрираните

...
БСП временно прекратява отчетно-изборната кампания в цялата страна заради регистрираните
Коментари Харесай

БСП спира кампанията за избор на лидер

Българска социалистическа партия краткотрайно приключва отчетно-изборната акция в цялата страна поради записаните случаи на ковид в България и ограниченията, които се взимат, с цел да се предотврати разпространяването му. Това евентуално ще докара от отсрочване и на първите вътрешнопартийни избори за водач на партията, които по проект би трябвало да се проведат на 26 април.

" В момента най-важно за нас е здравето на хората. Следим обстановката и според от нейното развиване, ще вземем идващите си решения ", сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Причината за решението е, че на конференциите из цялата страна доста хора се събират в затворени пространства. Според хронограмата на вътрешните избори в Българска социалистическа партия до тази неделя общинските и районни препоръки на социалистите трябваше да одобрят издигнатите от главните структури претенденти за водач на партията. Окончателният лист на претендентите трябваше да бъде разгласен до 21 март. Вътрешнопартийната предизборна акция пък трябваше публично да стартира на 27 март. Първият тур на вътрешнопартийния избор е плануван за 26 април. За да бъде определен даден претендент на първи тур, той би трябвало да събере повече от половината гласове. Това обаче наподобява малко евентуално, по тази причина се чака социалистите да излязат да гласоподават на балотаж на 3 май.

Заради решението на Изпълнителното бюро отчетно-изборната акция краткотрайно да бъде спряна, тези периоди евентуално ще се изместят. За да бъдат отсрочени самите избори би трябвало да бъде взето решение от управлението на партията, само че това може да стане едвам когато има изясненост с какъв брой ще се забави целия развой и с нов график.

В края на предишния месец от пресцентъра на Българска социалистическа партия оповестиха, че са номинирани 21 претенденти за ръководител на Българска социалистическа партия. Най-много номинации имаше Нинова. Втори бе Кирил Добрев с 13 номинации. Калоян Паргов, Красимир Янков и Костадин Паскалев са с по шест номинаци, Янаки Стоилов и Георги Гергов с пет номинации, Драгомир Стойнев и Валери Жаблянов с по три 3. Бившите водачи на столетницата Сергей Станишев, Михаил Миков са с по две номинации. Толкова имат и Деница Златева, Жельо Бойчев и Борислав Гуцанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР