БСП внесе второ писмо в Агенция Пътна инфраструктура /АПИ/ с

...
БСП внесе второ писмо в Агенция Пътна инфраструктура /АПИ/ с
Коментари Харесай

БСП внесе второ писмо в АПИ с искане за анализ на пътни участъци от магистралите в лицензирана европейска лаборатория

БСП внесе второ писмо в Агенция " Пътна инфраструктура " /АПИ/ с искане за разбор на пътни сектори от автомагистралите в лицензирана европейска лаборатория. След внасянето на писмото водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че са подготвени да заплатят разбора и са в контакт със седем европейски лаборатории от седем разнообразни европейски страни, оповестява Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Елена Йончева посочи, че с цел да бъде изработен анализът, е нужен отговор по Закона за достъп до информация от страна на Агенция " Пътна инфраструктура " по 46 точки. Те се отнасят за плановите решения в елементи геология, геодезия, софтуерен ремонт, по които са изпълнени другите типове поправки, както и рецептите на асфалтовите смеси, документите за вложени материали, протоколите и актовете по приемане на приключените строително-монтажни работи.

Анализът, за който упорстват от Българска социалистическа партия, включва сектори, строени в последните пет години или ремонтирани в този интервал от време от автомагистралите " Хемус ", " Струма ", " Тракия ", " Марица ", първокласния път Видин - Кулата и Околовръстното на София. Според Йончева тази експертиза ще покаже две неща - първо качеството на настилката и това дали пътищата са безвредни за българските жители.

Йончева съобщи, че не престават да упорстват за истината за повода за тежкия пътен случай край Своге в края на предишното лято. Йончева изрази възмущението си, че половин година след трагичния случай към момента няма експертиза за положението на пътната настилка и отговор на прокуратурата.

Йончева уточни, че тази инспекция не е против българските строители. Тя бе безапелационна, че те строят качествено, стига да не им се постанова да връщат към 40% от цената на бюджета за пътната настилка към ръководещите.

Дончо Атанасов, член на УС на АПИ, дефинира тези изказвания на Йончева като " неуместни " и посочи пред медиите, че строителите у нас строят на най-ниски цени.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР