БСП внася промени в Наказателния кодекс, привеждащи изискванията на Истанбулската

...
БСП внася промени в Наказателния кодекс, привеждащи изискванията на Истанбулската
Коментари Харесай

Нинова иска да се направи огромна промяна в Наказателния кодекс заради Истанбулската конвенция

БСП внася промени в Наказателния кодекс, привеждащи условията на Истанбулската спогодба против домашното принуждение на нивото на законодателството ни. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание, съобщи организация „ Фокус “. Тя обърна внимание, че става въпрос единствено за частта от конвенцията, обвързвана с домашното принуждение. Нинова изясни, че предлагането на Българска социалистическа партия за промени в Наказателния кодекс е домашното принуждение да се третира като закононарушение, защото до момента е било частен случай и не е било допустимо да се повдигне държавно обвиняване.

„ Внасяме предложение за основаване на квалифициране състав, с който се усилват наказванията на лица, направили принуждение и изключително в случаите на рецидив “, уточни Нинова.


Тя изясни, че това е първа стъпка от цялостен комплекс промени в законодателството, които ще предприеме опозицията. „ Следващата седмица ще продължим с предложение, което основава спешни центрове във всички регионални градове. Декларираме, че сме за всички ограничения за битка с домашното принуждение “, съобщи Нинова и обърна внимание, че Българска социалистическа партия го е правила и до момента.

„ За нас е безусловно недопустимо домашното принуждение, по тази причина предлагаме действително решение “, уточни водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР