БСП удари дъното с Корнелия Нинова. Ако лидерът спешно не

...
БСП удари дъното с Корнелия Нинова. Ако лидерът спешно не
Коментари Харесай

Костадин Паскалев: Изключват от БСП съветниците в Пловдив за...

БСП удари дъното с Корнелия Нинова. Ако водачът незабавно не подаде оставка, а партията не бъде поета от диалогичен и съответен политик, на идващите избори можем да паднем и под 10%.

Паскалев настоя, че неуспехът е резултат от вътрешните борби, които Нинова води на няколко фронта. ”Ето, в този момент изпълнителното бюро обмисля да изключи от партията съветниците от Българска социалистическа партия в Пловдив, тъй като подкрепели общинсикя заем от 40 милиона”, съобщи Паскалев пред Цветанка Ризова в студиото на БиТиВи. Според него със своя властнически жанр Нинова дефинитивно ще разцепи партията и в последна сметка ще я съсипе. Според него тя сама ще отвори място за нов огромен план вляво.

Според Иван Петков-Бебето, който минава за доближен на Нинова, Паскалев е пресолил манджата. „ Никой не е приказвал за изключване. Доколкото знам, в Изпълнителното бюро просто ще се обсъдят дейностите на общинските съветници в Пловдив, които поддържат заем, препоръчан от кмета на ГЕРБ. Може би още веднъж става дума за дългата ръка на Георги Гергов”, разяснява Петков. „ Не ме занимавайте с глупости”, бе късият коментар на Гергов по случая. Председателят на групата на Българска социалистическа партия в пловдивския Общински съвет Николай Радев пък още веднъж напомни, че решението по какъв начин да се гласоподава за заема е взето на съвещание на Градския съвет на партията.

Припомняме, че заемът от 40 млн. мина в локалния парламент с изненадваща поддръжка от Българска социалистическа партия и огромна част от групата на ГЕРБ, която пък ден по-рано писа декларация, че ще гласоподава срещу.

В студиото на „ Лице в лице” Паскалев пресметна, че Българска социалистическа партия е най-големият губещ на изборите в неделя по отношение на резултатите от 2017 година Тогава социалистите са имали 27,93% поддръжка с 955 490 гласа, а на 11 юли са се сринали до 13,93% и едвам 365 695 гласа. В същото време ГЕРБ, който изпита естествената ерозия и негативи на ръководещия, губи малко над 400 000 гласа и 10% от поддръжката си.

Българска социалистическа партия удари дъното в Пловдив, като получи едвам 12,69% поддръжка с 14 893 гласа. Това донесе на социалистите единствено един депутатски мандат от 16-и МИР. Именно тук партийните борби в Българска социалистическа партия са най-ожесточени.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР