БСП свиква Конгрес на 11 и 12 февруари догодина, реши

...
БСП свиква Конгрес на 11 и 12 февруари догодина, реши
Коментари Харесай

Гробарката на БСП готви нова лява през зимата

БСП привиква Конгрес на 11 и 12 февруари следващата година, реши пленумът на социалистите след пагубната загуба на изборите.

Българска социалистическа партия изпадна до 4-а позиция зад маргиналите от „ Възраждане “.

Корнелия Нинова пък разгласи, че няма да иде на договаряния за антиПУТИН кабинет и ще остане съпротива в 48-ия парламент точно с „ Възраждане “ и Политическа партия.

Отговорността за сформиране на кабинет е на ГЕРБ и партиите, които смъкнаха нашето държавно управление. Избрахме преговорен екип за другите мандати, когато пристигна време за диалози, сподели Нинова след пленума.

Според Нинова на конгреса през февруари щяло да се направи подготовка на нова съвременна лява партия. Създадохме работна група, която да стартира диалози с други леви партии, сподели гробарката на Българска социалистическа партия.

Припомняме, че партийната колекция стартира със скандал. Опозиционерите на Нинова, водени от Калоян Паргов и Николай Добрев пристигнаха на Позитано 20 с желанието да желаят промяна на ръководстово на Българска социалистическа партия.

Въпросът към този момент не е единствено за оставката на Нинова. Тук става въпрос за радикални промени, тъй като ние в действителност сме стигнали историческо дъно, сподели Станислав Владимиров, кмет на Перник, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия.

Точно в Перник Българска социалистическа партия не завоюва нито един мандат, а листата беше водена от едно от момчетата на Нинова – Ал. Симов, прочут като младия Хрушчов.

Минути по-късно се оказа, че кметът на Перник няма право на глас.

Както той, по този начин и още четирима, измежду тях – Калоян Паргов и Кирил Добрев.

Двамата бяха отсранени от партията, само че по-късно Върховният касационен съд ги възвърне в Националния съвет на левицата.

За същия проблем, само че отпреди 2 месеца, Нинова и още двама от Българска социалистическа партия получиха призовка от Софийската градска прокуратута след тъжба на Добрев.

Според отстранените от гласоподаване, ръкодоството на Българска социалистическа партия не зачитало правосъдното решение.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР