БСП сигнализира за репресии над нейни кандидати за кметове и

...
БСП сигнализира за репресии над нейни кандидати за кметове и
Коментари Харесай

БСП сезира Европа за репресии след изборите

Българска социалистическа партия алармира за репресии над нейни претенденти за кметове и техни близки след изборите.

От партията ще изпратят писма до европейските посланици в България, европейските институции, Съвета на Европа и Организацията за сигурност и съдействие в Европа за метода на осъществяване на локалния избор и за репресиите след него. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

Според нея изборите са протекли с купени ромски гласове, корпоративен избор, потребление на държавната машина, напън, боязън.

" За страдание, тези процеси не стопираха с края на изборния ден. Репресиите на властта не престават и след изборите ", съобщи Нинова.

Тя сподели, че единствено за няколко дни покровители на партията в Благоевград и в Дупница са получили предизвестия за уволнения. В Пазарджик има издадена заповед за данъчна инспекция на компания на претендент на Българска социалистическа партия за общински консултант, а в Септември дисциплинарно е уволнена учителка в детска градина. Тя е член на Българска социалистическа партия и на Общинската изборна комисия и отказала да подписва документи с погрешно наличие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР