БСП ще внесе сигнал до главния прокурор срещу председателя на

...
БСП ще внесе сигнал до главния прокурор срещу председателя на
Коментари Харесай

БСП иска отстраняването на Иван Иванов като шеф на енергийния регулатор

БСП ще внесе сигнал до основния прокурор против ръководителя на КЕВР Иван Иванов, а в Народното събрание - проекторешение за освобождението му от комисията. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция в централата на партията, представена от организация " Фокус ".

По-рано при разглеждането на доклада на КЕВР за работата й през 2017 година в Народното събрание Нинова попита Иванов дали регулаторът е разискал импортираната от партията подписка за прекъсване на договорката, при която се чака " Инерком " да придобие бизнеса на БЕЗ в България. Иванов отговори, че комисията не може да преглежда такива подписки.

Именно с това Нинова стимулира сигнала до основния прокурор - отводът на Иванов да извърши отговорностите на комисията, вменени в Закона за енергетиката след последните промени. С тях на регулатора беше позволено да се произнася по енергийни покупко-продажби.

" Въпреки специфичното промени господин Иванов сподели пред целия парламент, че няма да го извърши, тъй като е неприятен. Един различен закон – Наказателният кодекс планува 5 години отнемане от независимост ", сподели Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия разясни, че с това не се изчерпват дейностите на Българска социалистическа партия и на следващия ден опозицията ще внесе проекторешение за освобождение на Иван Иванов като ръководител на КЕВР.

Няма да оставим тъмната договорка с ЧЕЗ да се случи на гърба на народа и на българския народен интерес, уточни още тя.

Нинова разкритикува ръководителя на КЕВР Иван Иванов и за думите му, че подписите, събрани от Българска социалистическа партия против договорката с ЧЕЗ нямат значение. Попитана дали Българска социалистическа партия ще предложи кой да заеме мястото на Иванов Нинова уточни, че не педлагат кой да го замести.

По думите й желанието на опозицията е Иван Иванов да си понесе отговорността за това, което прави.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР