БСП ще утвърди кандидатите си за кметове на пленум, който

...
БСП ще утвърди кандидатите си за кметове на пленум, който
Коментари Харесай

Пленум на БСП ще утвърди кандидатите за кметове на 3 септември

БСП ще утвърди претендентите си за кметове на пленум, който ще се организира на 3 септември. "Кампанията за изборите върви добре. На локалните избори Българска социалистическа партия ще покаже напълно ново потомство политици! ", разгласи заместник-председателят на партията Кирил Добрев.

Социалистите са в разгара на акцията по номинации на кандидат-кметове. Въпреки летните месеци, до този миг са минали близо 70 конференции, които са утвърдили своите претенденти.

"Това, което ще покажем пред българското общество със старта на акцията за локалните избори, е едно напълно ново потомство политици в Българска социалистическа партия, градено, подготвяно последните 4-5 години. Имаме номинации на много сътрудници, млади народни представители, които се хвърлят в борбата за локалната власт ", изясни Кирил Добрев. Той посочи, че Националният съвет ще има последната дума. По думите му Българска социалистическа партия ще организира поредност от пленуми, защото има близо 300 конференции, чиито претенденти би трябвало да бъдат утвърдени.

Заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България " Крум Зарков разгласи, че още при започване на новата пленарна сесия Българска социалистическа партия ще внесе съответни оферти за законови промени по отношение на жестокото ликвидиране на дете в сливенското село Сотиря.

"Зверството в Сотиря разтресе всички, а няма закон, който да е задоволително непоколебим. Както постоянно институциите закъсняват. Както постоянно, за жалост, ние действаме след събитията ", разяснява Зарков. По думите му този случай демонстрира доста неща. Първо трябвало да се запитаме какво се случва в пандизите, където хората би трябвало да бъдат превъзпитавани. "Какво се случва с психологичното здраве на нацията, че всеки ден, когато излезете може да срещнете хора, които явно не са в обикновено положение “, добави още Зарков.

„ Ние ще внесем съответно предложение, тъй като доста се приказва и малко се написа. Българска социалистическа партия постоянно е имала позиция. Тя е изразявана от предходни наши сътрудници. Янаки Стоилов е индивидът, който написа сред 2009-2010 закон и той беше признат, съкратеното правосъдно разследване да не се ползва при закононарушения, довели до съзнателно причиняване на гибел и тежки телесни повреди. Това беше променено през 2010 година с нови редакции. Ние би трябвало да върнем положението там, където му е мястото. Това кратко правосъдно разследване има своя смисъл “, уточни Зарков. Той разясни, че концепцията е нарушителят да се санкционира бързо, да не се чакат няколко години. Имало закононарушения обаче, за които това не би трябвало да се ползва и станалото в Сотиря било едно от тях.

Зарков регистрира, че Българска социалистическа партия ще е подготвена още първата седмица на Народното събрание с това съответно предложение. „ Този случай демонстрира по какъв начин Наказателният кодекс се видоизменя всякога под силата на страстта и на някое закононарушение и това го прави неефикасен ", уточни заместник-председателят на лявата парламентарна група.

Зарков напомни, че Министерството на правораздаването се беше заело, че ще има подготвена нова идея, цялостна за наказателната политика на България и тя трябваше да е подготвена до края на предходната година. Той изясни, че след негов въпрос по тематиката, са оповестили, че ще бъде подготвена до края на август тази година. Крум Зарков акцентира, че до момента в който не се направи ясна тактика за наказателната политика на България и не се оформи наказателният закон по нея, единствено ще се установяват сходни зверства и политиците ще се надпреварват кой какво повече ще направи, само че по-късно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР