БСП се присъедини към искането на ГЕРБ вътрешният министър Иван

...
БСП се присъедини към искането на ГЕРБ вътрешният министър Иван
Коментари Харесай

БСП се присъедини към ГЕРБ и също поиска оставката на Иван Демерджиев

БСП се причисли към настояването на ГЕРБ вътрешният министър Иван Демерджиев да подаде оставка поради гибелта на граничния служител на реда Петър Бъчваров. За това прикани соцдепутатът Иван Иванов в изказване за медиите в Народното събрание.

" Очевидно е несправянето на политическото управление на Министерство на вътрешните работи и е разумно в тази обстановка да се поеме лична отговорност. Президентът да предприеме тези дейности, в случай че самият министър не смята за належащо да понесе персонална отговорност ", съобщи Иванов в коридорите на Народно събрание.

" Нашата оценка за управлението на Министерството на вътрешните работи е отрицателна още от провелите се избори, тъй като считаме, че не беше извършен нужният надзор и Министерство на вътрешните работи на процедура абдикира от този развой ", сподели той.

Относно случилото се на границата сред България и Турция, това е сериозен удар върху държавността и върху престижа на Министерство на вътрешните работи, означи някогашният аграрни министър на Българска социалистическа партия.

" Факт е, че откогато служебният кабинет ръководи, мигрантският поток е извънредно засилен. Имаме два съществени случая, приключили трагично със гибел ", сподели още Иванов, припомняйки за двамата убити служители на реда от мигранти с рейс в Бургас. По думите на социалиста измененията надолу по структурите на Министерство на вътрешните работи също не са ефикасни и са довели до още по-голяма безнравственост и неспособност на персоналния състав да бъде окомплектован, както с нужната екипировка, по този начин и с попълването на незаетите бройки.

Още през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани за оставката на Иван Демерджиев като длъжностен министър на вътрешните работи, а през днешния ден от партията настояха да си върви и основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Останалите партии обаче не се включиха към апела на ГЕРБ и Българска социалистическа партия за оставки. От Движение за права и свободи, " Продължаваме промяната " и " Възраждане " припомниха, че служебният министър е едвам от няколко месеца на поста и отстраняването на един човек няма да реши казуса по границата. Според тях това е единствено политическо говорене, до момента в който същинските старания би трябвало да се насочат към кадрово застраховане на границата и техническо съоръжение на граничните служители на реда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР