БСП се обяви категорично против предложението на ВСС за превръщане

...
БСП се обяви категорично против предложението на ВСС за превръщане
Коментари Харесай

БСП и Янаки Стоилов против ВСС и решението за закриване на районни съдилища

Българска социалистическа партия се разгласи изрично срещу предлагането на Висш съдебен съвет за преобразяване на районни съдилища в териториални поделения, което значи закриването им. Става въпрос за 57 съдилища в цялата страната. Това разгласи на конференция на " Позитано " 20 водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По думите й предлагането регистрира цифри и статистика за натовареността, без да взема поради демографски и обществени фактори, само че по значимото е, че това решение визира 480 000 българи , живеещи на територията на тези общини. Това за Нинова е " затрудняване на достъпа на хората до правосъдие ".

Лидерът на Българска социалистическа партия даде образец с някои от регионите, като част от тях са от изоставащите в развиването - Смолян - от 5 остава с 1 съд, Кърджали - от 4 - с 1, Видин - от 3 с 1 и така нататък

" Това предложение е нескопосано и несвоевременно, изисква промени в над 20 закона, разясни тя. Не може такова нещо да се прави в отсъствието на парламент и да се докара такава промяна до дъно, безапелационна е тя.
 Адвокати от страната стачкуваха пред Съдебната палата против закриването на съдилища
Адвокати от страната стачкуваха пред Съдебната палата против закриването на съдилища

Подкрепиха ги и съдии…

След изборите, когато се образува Народно събрание, партията ще се опълчи изрично на това решение , разгласи Нинова.

Тя е разговаряла с министъра на правораздаването Янаки Стоилов и заяви, че решението на Висш съдебен съвет не се възприема от него , той заречен да предприеме координационни дейности. " Промяна би трябвало да се прави, само че смяна, довеждаща до по-добро и облекчаваща живота, а тази усложнява живота на хората ", сподели още Нинова.

Министърът обаче няма никакви пълномощия, защото решението се взема от Висш съдебен съвет , посочи Корнелия Нинова, само че сподели, че Стоилов е на същото мнение, че такава промяна не би трябвало да се позволява.

Хора на Българска социалистическа партия се включват в митингите в цялата страна да се спре това, това е политическо решение, заключи водачът на Българска социалистическа партия.
 Да се запазят районните съдилища, желаеха магистрати на разискване за правосъдната промяна
Да се запазят районните съдилища, желаеха магистрати на разискване за правосъдната промяна

Да останат съдилищата и в граничните региони, желаят от там
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР