БСП предлага отсега да започне разговорът за държавния бюджет за

БСП предлага отсега да започне разговорът за държавния бюджет за ...

От БСП поискаха разговорите за бюджета за 2020 г. да за започнат веднага.


БСП предлага отсега да започне разговорът за държавния бюджет за 2020 г., а не в последния момент. Това обяви председателят на партията Корнелия Нинова, цитирана от БНР.

"Предлагаме в следващите дни и седмици, ако са готови колегите и обществените организации, да започнем отсега разговора за бюджета за 2020-я, а не в последния момент, като ние сме готови със своите предложения. Нека да седнем и разумно да обсъдим".

По традиция бюджетната процедура по съставянето на държавния бюджет за следващата година започва още през пролетта с одобрението на средносрочната бюджетна прогноза. Обикновено в края на септември първоначалният проект на сметката за приходите и разходите, изготвен от финансовото министерство е готов, а през октомври се внася за разглеждане и приемане от Министерски съвет. Документът се обсъжда и от социалните партньори. След това държавната план-сметка влиза за обсъждане в парламента, като до края на календарната година трябва да бъде обнародвана в Държавен вестник. 

Относно подготовката за местните избори, Корнелия Нинова съобщи, че до 10 септември трябва да приключат конференциите за издигане на кандидати на БСП по места. Засега не е ясно дали омбудсманът Мая Манолова ще се кандидатира за кмет на София.
  

Източник: investor.bg