БСП предлага фундаментални промени в лекарствената политика, тъй като огромната

...
БСП предлага фундаментални промени в лекарствената политика, тъй като огромната
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: Нужни са основни промени в лекарствената политика

БСП предлага фундаментални промени в лекарствената политика, защото голямата част от средствата сега се доплащат от българските жители. Това стана ясно от думите на лидера на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Смолян проф. Георги Михайлов по време на тв спор. Той напомни, че Българска социалистическа партия предлага безвъзмездни медикаменти за децата до 14 години. Проф. Михайлов обърна внимание и на това, че е нужно налично опазване на здравето за българите. Според него съвсем половината от хората считат, че не получават качествена здравна помощ в болничните заведения и по тази причина е нужна смяна на болничния запас.
Социалистът е на мнение, че още в първия ден на новото Народно заседание би трябвало да се сложи въпросът за градежа на детската болница. Той е безапелационен, че е нужна смяна на отношението към детското и майчиното опазване на здравето.
Проф. Михайлов счита, че концепцията за мобилни коли за спешна помощ в областите не би могла да сработи поради липса на фрагменти. " Нужна е национална система, която да регламентира заплащането на медицинските фрагменти. Докато няма отношение на общините, ние можем да гласуваме с консенсус в Народното събрание субсидии за лечебните заведения ", съобщи той. Българска социалистическа партия ще продължи да упорства за почтено заплащане, опция за израстване на медицинските фрагменти и налично опазване на здравето за всеки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР