БСП получи третия мандат за съставяне на правителство в 47-ото

...
БСП получи третия мандат за съставяне на правителство в 47-ото
Коментари Харесай

ОБЗОР: БСП се протяга към властта, започва проект за 137 млн. лева в Пловдив

БСП получи третия мандат за сформиране на държавно управление в 47-ото Народно заседание. Председателят на ПГ на социалистите Георги Свиленски взе мандата от президента, като той даде поръчка, че ще го върне с предложение за министър председател и кабинет.

Преговорите сред Българска социалистическа партия и Политическа партия се чака да започват на следващия ден, а Корнелия Нинова съобщи, че най-трудно ще бъде да сдобри Има Такъв Народ и първата политическа мощ. Заявка от Политическа партия пък бе дадена за Асен Василев.

Докато в София Българска социалистическа партия се готви да ръководи, в Пловдив социалистите на Нинова потъпкват устава и конфигурират свои хора в управлението на партията, които даже са непознати на членовете на столетницата.

Проектът на ВиК – Пловдив за Южния обходен колектор за 137 млн. лв. се чака да стартира до края на месеца. Огромните тръби за колектора към този момент се складират на бул. „ Ал. Стамболийски”, като стартът ще бъде от 4 страни в регион „ Южен”.

Старческият дом „ Свети Георги” дефинитивно затвори порти. Хосписът трябваше да спре работа много от дълго време, тъй като в продължение на няколко месеца работеше без нужния лиценз и несменен статут на постройката, която населяват възрастните хора. Не е изключено обаче противозаконния приют още веднъж да бъде изместен някъде другаде.

Едно от най-големите сметища Пловдив, което съвсем през ден гори и обгазява града, отива на търг. Предложението е на кмета на регион „ Северен” Стоян Алексиев и става дума за имота против КАТ - Пловдив. То ще се гледа на идната сесия на Общинския съвет.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 50-годишен чиновник на ДАНС Борислав Христов.

Не мит, а образец: Васил Левски - светецът, кадърен да събори империя. Пловдивчани уважиха 185-годишнината от рождението на Апостола на българската независимост.

Община Пловдив пусна конкурс за избор на кредитна институция, която да отпусне 44-милиона лв. за построяването на спортни инфраструктурни обекти

Пловдивската полиция задържа 15 души на концерта на световноизвестния транс диджей Армин ван Бюрен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР