БСП поиска прокуратурата да се самосезира по и изводите

...
БСП поиска прокуратурата да се самосезира по  и изводите
Коментари Харесай

БСП: Прокуратурата защо не изпрати одит в домовете на Борисов?

БСП изиска прокуратурата да се самосезира по " и изводите в него. На брифинг на " Позитано " 20 Георги Свиленски и Румен Гечев показаха, че за нарушаванията и сключването на стотици контракти без търгове и състезания партията е алармирала от 4 години, а през днешния ден отчетът е отражение на техните парламентарно задавани въпроси.
Тогава от " Автомагистрали " обявиха, че на Сметната палата. В тази връзка от партията желаят прокуратурата да се самосезира.
 Сметната палата: Автомагистрали е получила милиарди от страната в нарушаване на закона Сметната палата: " Автомагистрали " е получила милиарди от страната в нарушаване на закона
Сметната палата удостовери подозренията, че държавното сдружение " Автомагистрали " ЕАД е получило от страната поръчки за над 4 млрд лева в н...
Докладът на Сметната палата е с красноречиви доказателства. Докладът на АДФИ също е завършил, като инспекцията е за 3 млрд.лв. и в него не са открити никакви нарушавания при реализацията на тези контракти.
попита риторично Румен Гечев.
Имаме аргументи да имаме вяра, че са замитани следи. Какво става, откакто тук са превели предплатено стотици милиони левове в редица случаи, без да е приключено проектирането, добави още той.
Гечев засече времето и изясни, че от този час стартира да следи дали и по кое време прокуратурата ще се самосезира. Георги Свиленски от своя страна сподели, че това е опорочена активност, която се е случвала пред очите на жителите и се е правило източване на обществен държавен запас през АПИ.
" Министър Николай Нанков и Петя Аврамова са лъгали българските народни представители от Българска социалистическа партия по тази причина, че " Автомагистрали " има потенциал и че са преразпределени средства, без да се ощетява бюджетът и поради това, че всичко е по законния ред и процедури. Днес може да се види в отчета на Сметната палата, не написано от Българска социалистическа партия ", изясни той.
 „ Автомагистрали “ ЕАД: Дàли сме задатъци, с цел да не се оскъпи бъдещото строителство „ Автомагистрали “ ЕАД: Дàли сме задатъци, с цел да не се оскъпи бъдещото строителство
Предоставените от „ Автомагистрали “ ЕАД задатъци са по контракти с дълготрайно деяние – от няколко години, при тенден...
Румен Гечев проучва още, че в отчета се потвърждава, че е нарушен законът за публичните поръчки, защото възложителите от АПИ са финтирали Закона по публичните поръчки и са сключвали контракти с автомагистрали.
Той даде образци от самия отчет: Автомагистрали няма нужния потенциал да извърши договорите с АПИ - държавната компания би трябвало да има 1000 единици механизирана техника, а тя има 386, 2150 реализатори - а те са 358.
" Драматични несъответствия - имат единствено един правист и един специалист по публични поръчки и в случай че предположа каква е квалификацията. АПИ... е знаела, че Автомагистрали не е имала, няма и не може да има потенциал да извършва ", изясни още Гечев. Тук е имало проведена група, безапелационен е той.
" Сметната палата открива, че нито една активност от тези не е приключена и призната от АПИ. Приятелски отстъпват на няколко компании, близки до властта, употребявам случая да кажа, че прокуратурата е длъжна да се самосезира ", безапелационен е Гечев.
Той разяснява и акцията на прокуратурата в Министерство на вътрешните работи: " Това е посягане, акцията е меко казано странна, няма такава страна, в която министър председателят ще го заловен с милиарди евро, а прокуратурата за какво не изпрати одит в домовете на Борисов?
 Бойко Рашков за акцията в ГДНП: Прокуратурата се намесва в работата на Министерство на вътрешните работи и в политическата битка в страната Бойко Рашков за акцията в ГДНП: Прокуратурата се намесва в работата на Министерство на вътрешните работи и в политическата битка в страната
Служебният вътрешен министър Бойко Рашков удостовери пред уеб страницата bird.bg, че в министерството текат обиски и претърсвания. " Онзи ден подп...
Колко време ще баломосват българския народ и открита ли е Мата Хари? ", попита в умозаключение Румен Гечев.
Припомняме, че и от " Демократична България " внесоха три сигнала за " Автомагистрали ".
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР