БСП поиска оставката на министъра на културата Боил Банов. Поводът

...
БСП поиска оставката на министъра на културата Боил Банов. Поводът
Коментари Харесай

Банов: Сигналът на БСП е неоснователен

БСП изиска оставката на министъра на културата Боил Банов. Поводът е решението на Върховния касационен съд, съгласно което Министерството на културата не може да изиска наказателна клауза от изпълнителите на ремонта на столичното Ларго.

Оказа се, че страната освен няма да получи обезщетение за ремонтните действия, само че дължи и 73 000 лева разходи по делото.

„ Сигналът на Българска социалистическа партия беше безпочвен. Един пернаменен напън няма по какъв начин да бъде мотив за оставката ми. Държавният интерес е предпазен. 3 години се водиха каузи с компанията, само че за жалост са изгубени. Моят екип е доста сериозен и първокласен. Работата ни през последните 2 години го потвърждава. Моята работа е, когато открия, че вътре в министерството има „ гнили ябълки ”, да ги отстраня ”, съобщи в ефира на „ Здравей, България ” министърът на културата Боил Банов.

Той разяснява за какво кинодейците заплашват с митинги. „ Целта е да се направи нов метод на финансиране на българското кино и да се основат по-добри условия и благоприятни условия ”, сподели още Банов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР