БСП подкрепи текстовете, а депутатът Георги Свиленски посочи, че управляващите

...
БСП подкрепи текстовете, а депутатът Георги Свиленски посочи, че управляващите
Коментари Харесай

Официално: Споделеното пътуване няма да се наказва


Българска социалистическа партия поддържа текстовете, а депутатът Георги Свиленски уточни, че ръководещите са се вслушали в препоръките на президента и опозицията.

" Тогава ви казахме, че няма по какъв начин и в Наказателния кодекс, и в Закона за автомобилните транспорти да бъде планувано наказване за едно и също нещо. Сега това нещо го разделяме, т.е. административното наказване си е административно наказване, наказателното гонене си е наказателно гонене. Тоест не може за едно и също нещо да бъдат приложени и двете ограничения. Второто нещо, за което тогава настоявахме, беше отделянето на споделеното пътешестване. Нашите терзания, че под наказателно гонене ще попаднат всички, които правят по този начин нареченото " споделено пътешестване “, точно с текста, където се дефинира понятието " икономическа полза “, " против възнаграждение “ или " комерсиална активност “, в този момент, с оставането на съюза " или – или “ към този момент взема решение този проблем ".

Депутатите одобриха още в случай че се заплати горивото при споделено пътешестване, това да не се приема като икономическа полза

През ноември Народното събрание поддържа президентското несъгласие върху текста. В претекстовете на президента беше записано, че не оспорва публичната заплаха от нерегламентираните транспорти, само че счита, че не са конкретизирани критериите за разграничение на това нарушаване от по този начин нареченото споделено пътешестване. Така законът се върна за ново разискване. От болшинството внесоха ремонти. Наказанието " затвор " до 10 години за нерегламентиран транспорт беше понижено на до 5 години като се добави и условие нарушаването да е извършвано  редовно. От сектора обаче не останаха удовлетворени и излязоха на митинг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР