БСП подава сигнал до прокуратурата за евентуална злоупотреба с евросредства

...
БСП подава сигнал до прокуратурата за евентуална злоупотреба с евросредства
Коментари Харесай

БСП сезира прокуратурата за евентуална злоупотреба с евросредства от социалния министър

БСП подава сигнал до прокуратурата за възможна корист с евросредства от обществения министър Лазар Лазаров. Това оповестиха депутати от партията на брифинг в Народното събрание.

Сигналът е импортиран е в прокуратурата на 25 януари и съдържа обстоятелства за евентуално незаконосъобразно и непозволено разходване на обществен запас, в тази ситуация на европейски средства, изясни депутатът Георги Гьоков.

Социалистите считат, че непозволено са изразходвани пари по Плана за възобновяване и резистентност, в частта " Социално включване ". За реализиране на тази цел е признат план на стойност близо 27 милиона лв.. По думите на Гьоков обаче, вместо парите да се употребяват за даване на обществени услуги, се употребяват за пазаруване на държавни парцели.

Според Гьоков 2 170 300 лв. от средствата са дадени за закупуване на парцели в Пловдив, Бургас и Габрово, като това е станало с решение на служебното държавно управление на 15.12.2022 година Като образец депутатът уточни парцел в Габрово, който е разгласен за продажба на цена от 168 000 евро, а страната го е купила за 529 600 лв..

" Няма методика, по която се дефинира действителната обективна пазарна цена. Няма процедура, по която се правят оценка и класират претендентите, няма разгласен орган, извършващ оценка на подадените предложения. Няма пример на протокол за осъществените дейности и взети решения на решаващия орган ", съобщи Георги Гьоков.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР