БСП отстрани още едно знаково перо на вестник Дума заради

...
БСП отстрани още едно знаково перо на вестник Дума заради
Коментари Харесай

БСП изгони от Дума и Велислава Дърева

БСП в профил още едно знаково перо на вестник " Дума " поради рецензии към управлението. Уволнена е и Велислава Дърева, която с изключение на публицист, е и ослепителен представител на левицата, член на Националния съвет на партията. За това заяви самата Дърева в профила си във Facebook.

" От през днешния ден, 14 януари и аз не съм част от екипа на Дума. Просто са махнали моето име от карето на вестника. Уволняват те подло, бандитски, иззад ъгъла. Без причини, без претекстове. Дерзайте, корнелианци! ", написа в профила си във Facebook Дърева.

Дърева е измежду най-острите критици на водача на партията Корнелия Нинова и нейната политика и нееднократно е желала оставката й. Тя неколкократно предизвестява, че партията отива към дъното, в случай че няма промяна на управлението.

Дърева беше и член на инициативния комитет за втория мандат на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Друг член на комитета на Радев, журналистката Анна Заркова реагира с отвращение на новината.



Това е второ следващо премахване на публицист от партийния вестник, чийто публицистичен екип при започване на декември се подписа под протестно писмо до пленума на Българска социалистическа партия с недоволство за напън върху пишещите от страна на " Позитано " 20.

Само преди ден от вестника бе отстранена Велиана Христова, ръководител и на Съюз на българските журналисти в " Дума ". Започна петиция в нейна отбрана, която досега е събрала няколкостотин подписа, а възмущението си от уволнението й изрече даже вицепрезидентът Йотова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР