БСП отново оспори сделката за Ф-16. Социалистът Румен Гечев е

...
БСП отново оспори сделката за Ф-16. Социалистът Румен Гечев е
Коментари Харесай

Можем да оспорим сделката за Ф-16 само пред арменския поп

БСП още веднъж оспори договорката за Ф-16. Социалистът Румен Гечев е обезпокоен за финансите към договорката за изтребителя.

По време на дебатите за ветото на президента той уточни, че договорката се реализира по правото на Съединени американски щати.

Социалистът не е удовлетворен, че в контракта е записано, че Съединени американски щати едностранно може да приключи контракта, както и че щатите са освободени от неустойки при несъблюдение на контракта. Цената е прекомерно висока, счита Гечев.

С 34 милиона лв. е по-скъп нашия аероплан освен това неокомплектован спрямо цялостния комплект за същия аероплан, доставен за Словакия.

За всички осем самолета, нашата договорка е с над 500 милиона лв. по-скъпа, в сравнение с за Словакия.

Сделката за същия аероплан е по-скъпа и спрямо аналогична договорка за Бахрейн, стана ясно още от думите му.

Гечев чака признателност от Съединени американски щати поради това, че сме им дали безплатно четири военни бази за прилагане.

Икономически неизгодно е заплащането вкупом, по мнението на аления народен представител.

Той е обезпокоен и за модернизацията на сухопътните войски и Военноморски сили. Цената не е дефинитивна, сподели още Гечев. В контракта ясно се посочвало, че цената е планирана. С 230 милиона може да скочи цената.

Освен това в контракта било посочено, че би трябвало да платим начален депозит. Той е на същата стойност като прогнозната цена в контракта.

Ако зародят различия не можем да се оплачем на никое място, подлага на критика Гечев.

Не е маркиран единствено арменският поп, уточни той. На него можело да се ожалим в случай че не сме удовлетворени от договорката.

Гаранциите ще отлетят като щъркелите на есен, посочи още социалистът. В договорката нямало никакви гаранции - в покупката на една кафеварка имало повече.

Отказваме се от народен суверенитет и не можем да гъкнем, разкри той още детайлности от контракта. Под такава уговорка се е подписал икономическият министър. Началник на отдалече е подписал контракта с българския вицепремиер, засегнат е Гечев.

Договорът е изцяло общоприет, сподели герберът Христо Гаджев. 179 страни са се съгласили на тези условия, акцентира той. Съпартиецът му Валентин Радев настоя да се видят детайлностите. Казахте половината от истината, счита герберът. Почти от всяка европейска страна сме купили нещо за защитата.

Инвестираме в рисков план, не се даде Румен Гечев. Не сключвайте унизителни контракти на безусловна капитулация, настоя аленият народен представител.

Няма мощна войска, няма просперираща България, счита патриотът Милен Михов. Ако се одобри ветото стопира модернизацията на авиацията за 10 години, нападна и Тома Биков от ГЕРБ. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР